Uzun ömürlü evliliğin püf noktaları

Elleri buruş buruş olup, birbirlerini ilk günkü gibi sadık kalarak seven çiftlerin ilişkilerinin bu denli uzun sürmesinin nedenlerini sizler için araştırdık. Sevgi bağının güçlü kaldığı evliliklerde en çok bunlara dikkat ediliyor...

Aralarındaki sevgi, muhabbet ve saygının yılları devirdiği uzun ömürlü evlilikler, genç yaşta evlenen çiftlerin imrenerek baktığı ve ihtiyarladıkları zamanda sevgi bağlarının ilk günkü gibi kalması temenni edilen konulardandır.

Günümüzdeki evliliklerde ise bireyler arasında yaşanan tartışmaların uzun soluklu olmaması ve tarafları boşanma durumuna kadar getirmemesi için tedbirleri önceden almak gerekir.

EVLİLİĞİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN TAVSİYELER

1- Her şeyden önce eşinizle arkadaş olabilmelisiniz. Yeri geldiğinde sırdaş, yeri geldiğinde derttaş ve yeri geldiğinde birbirinizin dünyasına girebilmelisiniz.

2- Evlilikte eşler arasındaki sevgi bağının güçlenmesi ve korunması için fiziksel yakınlık önemlidir. Romantik bir ortamda eşinizin hoşuna gidebileceği aktiviteler düzenleyebilir, beraber yemek yiyebilirsiniz.

3- Ruh eşini bulmak, mutlu bir evliliğin temellerindendir. Gerek huy olarak, gerekse hobi olarak birbirini tamamlayan çiftler daha uzun bir evlilik gerçekleştirebilir.

4- Her insan arasında olduğu gibi evlilikte de tartışmaya yer verilmelidir. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken eşlerin birbirlerini yıpratmadan ve yormadan görüşlerini dile getirip isteklerini beyan etmesidir. Tartışmaların uzatılması kavgaya dönüşebileceğinden dolayı alttan almak en iyisidir.

5- Eşler birbirine tahammül edebilmeli ve birbirlerini anlayışla karşılayabilmelidir.

BİR YORUM YAPIN 0