Hamile kalma şansını artıran besinler nelerdir?

Çocuk sahibi olmak istiyorsanız eğer beslenmenize de çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Bazı besinlerin faydası o kadar çok ki kadınların doğurganlığına olumlu etki yapıyor. Çevresel faktörler gibi bir çok sebepten ötürü hamile kalmak zorlaşıyor. Hamile kalmadan önce doğru beslenme bebeğinizin sağlıklı dünyaya gelmesini de sağlayacaktır. 

HAMİLE KALMA ŞANSINI ARTTIRMAK İÇİN BUNLARI TÜKETİN

Hamile kalma şansını arttırmak için yağlı tohumlar yeterli miktarda tüketilmelidir. Yapılan bir araştırma günde 1 avuç ceviz, fındık gibi yağlı tohum yerine 1 paket cips yiyen kadınlarda yumurtlama bozukluğu riskinin arttığını göstermektedir.

Yine aynı çalışma günde sadece 1 bardak az yağlı sütü bir bardak tam yağlı süt, yoğurt veya bir top dondurma ile değiştirmenin de hamile kalma şansını artırdığını ortaya koymaktadır.

Günde 1 porsiyon et ve tavuk gibi hayvansal protein açısından zengin besinlerin, kurubaklagil ve yağlı tohumlar gibi bitkisel proteinden zengin besinlerle değiştirilmesi hamile kalma şansını arttırmaktadır.

Balık tüketirken de her balığı yememeye özen gösterin. Uskumru, ton balığı, kılıçbalığı gibi yüksek miktarda civa içeren balıklar hamile kalma şansını ve bebeğin gelişimini riske sokabilir. Bunlar yerine somon, karides, tatlı su çipurası, light ton balığı ve mezgit tüketilebilir.

Yeterli düzeyde demir, folik asit, çinko ve magnezyum içeren multi-vitamin alımı çocuk planlarken çok önemlidir. Çinko, hamile kalma şansı için gerekli yumurta ve sperm üretimi, östrojen-progesteron hormonları ve sıvı dengesinin sağlanmasında görev almaktadır. Çinko ihtiyacı; yumurta, yağsız et, tavuk, kurubaklagiller, yağlı tohumlar; istiridye, yengeç ve ıstakoz gibi bazı kabuklu deniz ürünleri, tam tahıllılar ve çinkoyla zenginleştirilmiş süt ürünlerinden karşılanabilir.

Bu dönemde kafein tüketimi sınırlandırılmalıdır. Günde 2.5 fincandan fazla kahve tüketilmemelidir. Yüksek dozda kafein tüketimi hamile kalmayı engelleyebilir. Hamile kalma şansını arttırmak için meyan kökü, ginseng gibi bitki çaylarından da uzak durulmalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0