Hamilelikte bu kozmetikleri kullanmayın!

Hamilelik dönemini birçok şeye dikkat edilmesi gereken hassas bir süreç. Bu nedenle kullandığınız kozmetiğe kadar dikkatli olmanız gerekir.

Hamilelik günlük hayatta birçok şeye dikkat etmeniz gereken hassas bir süreç. Anne adayları özellikle kozmetik kullanımında endişeler yaşıyor. Saç boyası, nemlendirici, makyaj malzemeleri gibi ürünlerin kullanımında daha dikkatli olmak gerekiyor.

Uzmanlar hamilelik döneminde kullanılan kozmetik ürünler hakkında uyarılarını dile getiriyor. İşte gebelik döneminde kozmetik kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

Saç boyası ve düzleştiriciden uzak durun

Hamilelik döneminde kadınları en çok tedirgin eden saç boyası konusudur. Gebelik döneminde kullanılan saç boyalarının bebekte ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan hastalıklarla bağlantılı olabileceğini gösteren araştırma sonuçları da bulunmaktadır. Bu nedenle saç boyaları doğum sonrası kullanılması önerilmektedir. 

Saç düzelticilerinin içerdiği sodyum hidroksit ve bisülfit denilen kimyasal etkenler nedeniyle hamilelik süresince kullanılmaları tavsiye edilmemektedir. Yine perma, röfle, balyaj gibi yöntemler esnasında kullanılan kimyasal maddeler de saçı deriden emiyor ve kana karışabildiği için gebelik esnasında yaptırılması önerilmiyor.

Tırnak cilası kullanmak

Tırnak, cildin bir uzantısı olarak kabul edilir. Hamilelik döneminde değişen hormonlar sayesinde tırnaklar zayıflayabiliyor, kolay kırılır hale gelebiliyor. Tırnak cilası kullanmak bu durumu daha da kötüye sürükleyebilir. Bu nedenle tırnaklarınızı korumak için ev işi yaparken eldiven giymeniz öneriliyor. Özellikle bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu kullanımı sırasında daha dikkatli olmanız gerekiyor.

İnatçı kaşıntılara dikkat! 

Hamilelik sürecine cilt değişime uğrar. Vücudun her yerinde lekeler oluşabilir. Yanak, alın, çene ve üst dudak çevresinde oluşan kahve rengi lekelere 'gebelik maskeri' adı veriliyor.  Bu cilt probleminin sebebinin gebelikte yükselen östrojen hormonu olabileceği düşünülmektedir. Kaşıntı şiddetli olduğunda nemlendirici kremler faydalı olabilmektedir. Nemlendirici kremlere cevap vermeyen kaşıntılarda ise mutlaka doktora başvurulması tavsiye edilmektedir. 

 

BİR YORUM YAPIN 0