Bebeğiniz bunlara sinir oluyor!

Bebeğinizi sakinleştirmeniz için bunları bilmeniz gerekiyor. İşte bebeğinizi sinirlendiren nedenler...

Bebeğiniz kucağınızda durmuyor...Mamasını yemiyor ya da itiyor...Sizi ısırıp itiyor... Dönem dönem yaşadığınız bu durumlarda bebeğinizi sakinleştirmek kolay olmuyor. Peki bebeğinizin yaşadığı bu asabiyetin nedeni ne olabilir?

Bebekler dünyaya dair ön bilgi edinmeden gelirler. Hayata dair yaşadıklarını anlamak için bilinçlerinin gelişmesi gerekir. Neden-sonuç ilişkisine sahip oldukça yaşadıklarına anlam kazandırmaya başlar.

İşte bebeğinizi sinirlendiren durumlar:

Yemek konusunda ısrarcı mısınız?

Bebeğinizin aç olduğunu düşündüğünüzde bebeğiniz aslında tok olabilir. Yemek istemez, siz ısrarcı olduğunuz sürece de sinirlenmeye başlar.

Başarısızlık onu sinirlendirir

Hareket kabiliyeti geliştikçe daha çok hareket etmeye başlar. özellikle ilk yürümeye başladığı zaman tekrar tekrar düşüp kalmak onu mutsuz eder başarısız olması onu sinirlendirir.

Onu engellemeyin

Oyuncaklarını ya da mama kaşığını yere atmak gibi davranışlarda bulunabilir. Siz buna 'hayır yapma' diye sert söylemde bulunduğunuz zaman engellenme hissine kapılıp yine size sinirlenecektir. 
Atma, dökme, kırma gibi eylemlere girdiğinde bebeğinizin dikkatini başka yöne çevirmeye çalışın. Oyuncağı ile oynayın onu başka türlü oyalamaya çalışın.

Başka kucak istemez

6-7 aylık bebekler anne ve babasını yabancılardan ayırmaya başlar. Başka kişilerin kucağına gitmek istemez, Çünkü yabancı birinin kucağında kendisini güvende hissetmez.

Bebeğinizi sakinleştirmek için yeni şeyler deneyin, dikkatini başka yöne çekin. Onun bir bebek olduğunu unutmayın. Her zaman sabırlı olun. Yeterli ve kaliteli zaman geçirmeye bakın. Bebeğinizin neye sinirlendiğini anlamaya çalışın. Özellikle onunla konuşun, sevdiği şarkıları söyleyin ya da dinletin. Bebeğiniz huzursuz olduğu zaman onun başını okşayarak güvende olduğunu hissettirin.


 

BİR YORUM YAPIN 0