Annesi mutfağın kapısını kilitliyor

5 yaşındaki Molly, nadir görülen bir hastalıktan dolayı doymak nedir bilmiyor. Yemek yemekten ölmesinden korkan annesi mutfak kapısını ve dolaplarını kilitliyor.

Jo isimli anne, mutfağın kapısını sürekli kilitli tutuyor çünkü 5 yaşındaki kızı doymak nedir bilmiyor. Daily Mail'de yayınlanan habere göre Molly isimli küçük kızda nadir görülen genetik bir hastalık olan Prader-Willi sendromu var. Hastalık, yeme saplantısı, öğrenme güçlüğü ve gelişim anormallikleriyle kendini gösteriyor.



Molly her seferinde mutfağa girmenin yolunu bulduğu için 29 yaşındaki anne, sadece mutfağa ağır bahçe kapısı taktırmakla kalmamış, mutfaktaki bütün dolapları plastik kilitlerle kilitleyip yiyecekleri Molly'in ulaşamayacağı yerlere koymuş.



Küçük kızın hastalığı, 3 haftalıkken teşhis edilmiş. Burun delikleri olmadan doğan Molly, son anda hayata döndürülmüş. Kendi başına nefes alana kadar 36 saat oksijen verilmiş.
Jo, kızının hastalığını şu sözlerle anlattı:
 
"Sürekli açlıktan ölüyormuş gibi davranıyor. Fırsat versek midesi parçalanana kadar yiyebilir. Ne bulursa yiyor, özellikle sevdiği birşeyler yok, yemek seçmiyor. Yeni yemiş bile olsa yemek saatini sorup duruyor. Şimdilik kilitlerle kontrol altında tutmaya çalışıyoruz ancak büyüdükçe mutfağa alarmlar taktırmamız gerekebilir."

 

Prader-Willi sendromu nedir?
 
Nadir görülen genetik bir hastalık olan Prader-Willi sendromu, sürekli yemek yeme isteği, gelişim geriliği, kas elastikiyeti problemleri, öğrenme güçlüğü, cinsel gelişim eksikliği, öfke nöbetleri ve inatçılık gibi davranış problemlerine neden olabilir.

 

Bu hastalığa sahip çocuklar yaşıtlarının 6 katı kadar yiyip hala aç hissedebilir.
 Herhangi bir tedavisi olmayan hastalığın semptomlarını kontrol etme konusunda aile bireylerine büyük iş düşüyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0