Yemeyen çocuğu zorlamayın!

Uzman Psikolog Dilber Demir Baydar ve Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, katıldıkları bir seminerde çocuğun sağlıklı beslenmesiyle ilgili aileleri uyardı.

Ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili en çok yakındığı konulardan biri, çocukların yemek yemeyi istememe durumudur. Mersinde yapılan bir etkinlikte çocukların beslenmesiyle ilgili bilgiler veren Psikolog Psikolog Dilber Demir Baydar ve Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, katılımcıların merak ettiği soruları tek tek yanıtladı.

En çok sorulan sorulardan birisi de ''Çocuğum yemek yemiyor'' şeklinde şikayet eden ailelere, ''Çocuğunuzla inatlaşarak istediğinizi yaptıramazsınız. Böyle durumlarda çocuğun huyuna giderek belli bir zaman geçtikten sonra yemek yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.'' diye karşılık verdi.

Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz ise çocuklarda 1 çeşit beslenmenin doğru olmadığını vurgularken, çocukların yetişkinlere göre beslenme ihtiyacının daha az olduğunu söyledi. Otizmli çocuklara sahip olan ailelere yönelik ise, "İnek sütünün otizmli çocuklara verilmemesi gerektiğini bunun yerine keçi sütü ve keçi sütüyle yapılmış ürünlerin tüketmesinin doğru olduğunu" açıkladı.

BİR YORUM YAPIN 0