Sosyal medyada çocukları bekleyen büyük tehlike!

Psikolog Duygu Başak, çocukları sosyal medya bağımlılığından korumak için aileleri yapması gerekenler hakkında uyardı.

Son zamanlarda neredeyse hayatımızın merkezi haline gelen sosyal medya ruh sağlığımızı ve toplum içinde insanlarla olan iletişimimizi etkiliyor. Psikolog Duygu Başak, farkında olmadan sosyal medyanın bağımlısı olunduğunu ve bu bağımlılığın en çok da çocuklarda görüldüğünü vurgulayarak, bunun için alınması gereken önlemler hakkında bazı önerilerde bulundu.

İNKAR VARSA BAĞIMLI DEMEKTİR

''Sosyal medyayı sıklıkla kullanan kişilerin bağımlılık derecesine gelip gelmediğini anlamanın en iyi yolu, sosyal medyada harcanılan zamanın kontrol edilememesidir. Bununla beraber sosyal ilişkilerin zedelenmesi, derslerde başarısızlık ve uyku sorunlarını da yanında getirir. ''Canım ne zaman isterse bırakırım'' gibi söylemler, olan durumun inkarı şeklinde ortaya çıkar.

KURAL KOYMADAN SÖZLEŞME YAP

Ebeveynlerin sıklıkla yaptığı hatalardan biri de çocuklarının bilgisayarda ya da tablette oynaması için kurallar koymasıdır. Çocuklara birtakım kurallar dayatmak yerine çocuğunuzla söz birliği içerisinde anlaşarak sosyal medya ya da internetin aşırı kullanımı gibi konuları sınırlandırabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0