İştahsız çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

Yemek yeme konusunda sizi zorlayan bir çocuğunuz varsa, dikkatini farklı yere çekip yedirmeye çalışabilirsiniz. Yine de yemiyorsa çocuk diyetisyenlerinden yardım alabilirsiniz.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Annelik duygusu bebeğin dünyaya gelir gelmez onu sürekli beslemesiyle odaklıdır. Bebek doysa da doymasa da anne buna aldırış etmeden besler de besler. Bebek ve çocuklarda yemek yeme durumu birtakım farklılıklar gösterebilir.

Örneğin hasta bir çocuğa zorla yemek yedirmeye çalışmak onun inat etmesini arttırmaktan başka bir şey yapmaz. Bu durumda yediği şeylerde pek bir fayda sağlamaz.

Ek besine geçen çocuğunuza bir mama sandalyesi alarak onun sevdiği yiyecekleri önüne koyabilirsiniz. Eğer hiçbir şeyi sevmiyorsa, farklı bir tat denemesi bakımından hiç tadına bakmadığı yiyecekleri önüne koyup dikkatini çekebilirsiniz.

İnatla yememeye devam eden çocuğunuzun dikkatini televizyona vererek yemesini sağlayabilirsiniz. Televizyona rağmen hala yemiyorsa da çocuk diyetisyenleri ile görüşerek diyet beslenme listesi düzenlenebilir.

Çocuğunuz zayıf ama sağlıklı olabilir!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuz zayıf ama sağlıklı olabilir!
Yemeyen çocuklarda denenmesi gereken 7 yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Yemeyen çocuklarda denenmesi gereken 7 yöntem

BİR YORUM YAPIN 0