Çocuklara peynir nasıl sevdirilir?

Çocuğunuz peynir sevmiyorsa onu zorlamadan, peynir ihtiyacını karşılayan süt ve süt ürünlerini tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuz peynir tüketme konusunda inatlaşıyorsa onu zorlayarak kendinizi sıkıntıya sokmayın. Fakat, ona ara sıra peynir teklif etmeyi de ihmal etmeyin. Çocuğunuzu peynire alıştırma sürecinde süt, yoğurt, kuruyemiş tüketmesini sağlayarak peynirden alacağı her gıdayı ona vermiş olacaksınız.

Bebeklerin besinlerden tat almaları için teker teker, başka şeylerle karıştırmadan çocuğunuza yedirmelisiniz. Çocuğunuzun damak tadının oluşması, farklı besinleri ayırt etmeleri açısından oldukça önemli. Ama anneler bilir, ara sıra minik hileler yapmadan olmaz!

Peyniri tek başına yediremiyorsanız, farklı tariflerin içine peynir ilave edebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz farkına varmadan yavaş yavaş peynirin tadına alışabilir.

Dikkat!

Henüz 6 aylık olan bir bebeğe peynir vermenin en büyük riski tuzlu olmasıdır. Bebeklerin tuzu fazla tüketmeleri hem sağlığı için hem de damak tadının bozulması için risklidir. Bu yüzden bebeğinize verdiğiniz peynir tuzluysa suda bekleterek verebilirsiniz veya daha az tuzlu peynir çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0