Nişastadan kurumayan oyun hamuru tarifi! Eğlenceli hamur oyunları ve şekilleri

Evde boş vakitlerde çocuğunuzun el becerisini geliştirmek ve eğlenmesini sağlamak istiyorsanız, meşgul olabileceği en güzel aktivite oyun hamurlarıdır. El-göz koordinasyonu gelişiminde oldukça etkili olan oyun hamurlarını sağlıklı ve organik tariflerle çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz! Evde oyun hamuru nasıl yapılır, Kolay kurumayan oyun hamuru tarifi! Evde yenilebilen oyun hamuru şekilleri...

Okul öncesi dönemde öğretmenlerin serbest zaman etkinliklerinde sık sık yer verdikleri oyun hamurları, çocukların hem dinlenerek eğlendikleri hem de gelişimine büyük katkı sağladıkları bir aktivitedir. Çocuğun parmaklarıyla vereceği şekillerle el-göz koordinasyonu sağlarken hayal gücü inanılmaz şekilde çalışır. Hem yormayan hem de sakinlik veren bir oyun olan hamuru, dışarıdan kimyasallarla almak yerine doğal ve sağlıklı tariflerle sizde evinizde çocuğunuza yapabilirsiniz. Fazla bir maliyet gerektirmeyen oyun hamuru tarifinde yapılabilecek basit yöntemlerle çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Evde oyun hamuru nasıl yapılır? diyorsanız haberimizin detaylarını okumaya devam edebilirsiniz! İşte evde kolay kurumayan oyun hamuru tarifi...

ÇOCUKLAR İÇİN EVDE YENİLEBİLİR OYUN HAMURU YAPIMI

Evde yenilebilir oyun hamuru tarifi

Evde yenilebilir oyun hamuru tarifi

Malzemeler:

1 çorba kaşığı krema

3-4 bardak pudra şekeri

İsteğe göre gıda boyası

Yarım fincan yumuşak tuzsuz tereyağı

 1/4 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

Öncelikle tereyağı ve kremayı temiz bir kap içerisinde karıştırın. Daha sonra içerisine pudra şekeri ekleyerek, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Son işlem olarak da vanilyayı ilave edin.

Hamurların renk renk olması için dilediğiniz renkte gıda boyası kullanabilirsiniz.

DİKKAT ARTTIRAN VE EVDE KURUMAYAN OYUN HAMURU NASIL YAPILIR?

Dikkat arttıran oyun hamuru tarifi

Dikkat arttıran oyun hamuru tarifi

Oyun hamurları çocukların oynamaktan keyif aldığı oyuncakların başında gelir. Moru, turuncusu, mavisi, kırmızısı, yeşili... Çocukların dikkatini arttıran oyun hamurlarına çeşitlilik katmak için sizlere fosforlu oyun hamurunun nasıl yapıldığını hazırladık.

Malzemeler:

-Un

-Su

-Bitkisel yağ

-Tartar krem

-Tuz

-Siyah ışık

-Parlayan vitamin

Yapılışı:

Öncelikli olarak yapmanız gereken ilk şey, iki adet parlayan vitamini toz haline getirene kadar iyice ezmektir. Vitamini ezdikten sonra içerisine 2 bardak un, 4 çay kaşığı tartar krem ve 2/3 bardak tuz ilave edip güzelce karıştırın. Pürüzlük kalmayacak şekilde iyice çırpın.

Tencere ya da spatulaya yapışmayacağından emin değilseniz, elinizde küçük bir parça yuvarlayın. Daha sonra tamamıyla ocakta pişirdikten sonra soğumasını bekleyin. İşte fosforlu hamurunuz hazır!

NİŞASTA İLE OYUN HAMURU NASIL YAPILIR?

Nişastadan oyun hamuru

Nişastadan oyun hamuru

Malzemeler:

1 su bardağı miktarında mısır nişastası

Yarım fincan duş jeli

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Yukarıda bahsedilen tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak kıvamda olmasını sağlayın. Cıvık olur gibi ise bir miktar nişasta daha ekleyin. Katılık varsa sıvı yağ ve duş jeli katıp istediğiniz kıvamı yakalamaya çalışın.

Hazır oyun hamurları kıvamındaki bu yapım şekliyle düz renk bir oyun hamuru elde edebilirsiniz.

Tam 40 kiloluk bal kabağı! 300 liraya satışta

İLİŞKİLİ HABER

Tam 40 kiloluk bal kabağı! 300 liraya satışta
Ev dekorasyonunda kullanılabilecek şık aksesuarlar

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda kullanılabilecek şık aksesuarlar
Hasım ne demek, hasım olmak ne anlama geliyor? Hasım kelimesinin anlamı nedir

İLİŞKİLİ HABER

Hasım ne demek, hasım olmak ne anlama geliyor? Hasım kelimesinin anlamı nedir

BİR YORUM YAPIN 0