Çocuklarda görülen saç derisi problemleri

Çocukluk döneminde görülen kepeklenme, egzama ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıklara dair neler yapılması gerektiğini sizler için mercek altına altık. İşte çocuklardaki saç problemlerine doğal çözümler...

Anne ve babaların yeni doğan bebeklerinde sıklıkla karşılaştıkları konak, kepek kepek görünümüyle saç derisinde kirli bir görünüme sebep olur. Hemen hemen her bebekte olan ancak şiddetinin farklı görüldüğü konak sorunu, anne karnındayken hormonların etkisiyle bebeğe geçer.

Bu durum bebeklerin 1 yaşına geldiğinde kendiliğinden kaybolsa da bu süre zarfında anne ve babaların da yapabileceği bir çok şey mevcut. Saç derisindeki kepeklerden kurtulmak için en ideal yöntem ay çiçeği yağı.

Haftada 3 kere 1 parça pamuğa ay çiçeği yağını hafifçe batırıp saç diplerine masaj yapın. 2 saat bu şekilde beklettikten sonra yumuşak bir tarak ile tarama işlemini gerçekleştirirseniz zamanla azalma görüldüğünü fark edeceksiniz. Bu esnada kepekleri tırnak ile kazıma yapılmamalıdır.

NOT: Konak sorunu bir süre sonra tekrardan çıkarsa uzmanına göstermek faydalı olacaktır. Doktor muhtemelen kortizonlu losyon önerecektir.

ÇOCUKLARDA KEPEK OLUR MU?

Çocukluk döneminde saç derisinde görülen beyaz kepeklenmeler, sedef hastalığının bir belirtisidir. Kırmızılık ve kuru yapışık kepekler halinde ortaya çıkan bu sorunun şiddeti dönem dönem artsa da doktor önerisiyle verilen ilaçlarla ortadan kalkabiliyor.

İçinde sirke asidi ve katran olan hazır losyonları haftada 1 kere çocuğun saç diplerine uygulayarak kepekler yumuşatılmalıdır. Ardından yaş seviyesine uygun kortizonlar haftada 2 ya da 3 kere doktor onayıyla kullanılabilir. Merhem içerikli olanları saçlarda kullanmak kesinlikle zararlı bu yüzden losyon içerikli olmasına dikkat edilmelidir.

''ÇOCUKLARDA KEPEK BAKIMIYLA İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER'' haberi için TIKLAYIN

Meyan kökünün zararları

İLİŞKİLİ HABER

Meyan kökünün zararları

BİR YORUM YAPIN 0