Emziren annelerde göğüs ağrısı nasıl geçer? Memede ağrı ve sertliğe iyi gelen yöntemler

Emzirme dönemindeki annelerin yaşadığı en büyük sıkıntı göğüslerinde oluşan sertlik ve ağrıdır. İlaçsız bir şekilde bu sorunu halletmek için lahana yaprağının mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz. Göğüs ağrılarını ortadan kaldıran lahana yaprağı yöntemi ile bebeğinizi artık rahatlıkla emzirebilirsiniz! Emziren annelerde göğüs ağrısı nasıl geçer? Emziren annelerde memede ağrı ve sertlik neden olur? Lahana göğüs ağrılarını geçirir mi? Emziren annelerde göğüs problemleri...

Bebeğine yeni kavuşmuş bir kadının anneliğe alışma sürecinde yaşayabileceği en büyük problemlerden birisi de emzirirken göğsünde hissettiği ağrıdır. Annenin midesine alacağı her besin süt yoluyla direkt olarak bebeği etkileyeceği için ilaç almadan doğal çözümünü aramakta fayda var. Memenin içindeki sütün tamamen bitmemesi ya da doğru bir şekilde sağılmaması halinde kalan süt birikintisi göğüs üzerinde ağrı ve sertliğe neden olabilir. Emzirme dönemindeki pek çok annenin sıklıkla yaşadığı göğüs problemleri, en güzel ve zevkle geçirilmesi gereken emzirme dönemini çileye dönüştürebilir. Bu gibi problemlerle karşı karşıya kalmak istemeyen ya da alabilecekleri en basit çözüm önerileri ile sorunları en hafif şekilde atlatmak isteyenlerin işine yarayacak bilgileri sizler için sıraladık! Emziren annelerde göğüs ağrıları nasıl geçer? Emziren annelerde memede sertliğin geçmesi için ne yapılmalı? Lahananın emziren annelere faydaları neler? Emziren annelerin imdadına yetişen: Lahana mucizesi!

Emziren annelerde memede sertlik

Emziren annelerde memede sertlik

TIKLA OKU: EMZİRME DÖNEMİNDE GÖĞÜS UCU YARALARINA NE İYİ GELİR?

EMZİREN ANNELERDE GÖĞÜS AĞRILARINI GEÇİREN DOĞAL YÖNTEM

Emziren annelerin neredeyse tamamına yakın bir çoğunun yaşadığı en büyük meme problemlerinden birisi de emzirdikten sonra göğüste oluşan ağrıdır. Bu ağrının neden ortaya çıktığı ise çok açıktır. Her iki memenin yeterince boşaltılmamasıyla biriken süt sonucu annenin göğsünde şişkinlik ve ağrı oluşabilir.

İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı bir sebze olan lahananın yapraklarını ayırıp soğuk suyla yıkadıktan sonra sap tarafını kesin. İki eşit parçaya ayırdığınız lahana yapraklarını sütyenin içine destek olacak şekilde koyun.

Yaprakların ısındığını hissetmeye başladığınızda yaklaşık 20 dakika sonra yaprakları çıkartın. Kısa zamanda ağrıların azaldığını ve göğsünüzün rahatladığını göreceksiniz.

TIKLA OKU: MEMEDE SÜT BİRİKMESİ NASIL GEÇER?

LAHANA YAPRAĞININ FAYDALARI NELER?

lahana yaprağının faydaları

lahana yaprağının faydaları

BACAK VE KOL ŞİŞLİKLERİ İÇİN:

Darbe etkisi almış kol ve bacağa lahana yaprağı sarıp üzerine buz kompresi yaparsanız ağrı hafifleyecektir. 

TİROİT BEZLERİ İÇİN: 

Tiroid bezinin çalışmasında sıkıntılar varsa boğazınıza lahana yaprağını sarın ve bandajlayın. Bu şekilde uyuduktan sonra sabahleyin lahana yapraklarını kaldırın. 

BAŞ AĞRISI İÇİN:

Başınızın ağrıdığı bölgeye lahana yaprağını sarıp şapka ile sabitleyin. Ağrının yatıştığını hissettiğiniz zamana yaprakları çıkartın.

TIKLA OKU: ANNE SÜTÜNÜ AZALTAN İLAÇLAR NELER?

EMZİREN ANNELERDE GÖĞÜS AĞRISI NASIL GEÇER? MEMEDE ACI VE HASSASİYETE DOĞAL ÇÖZÜMLER...

Emzirme dönemi

Emzirme dönemi

Emziren annelerde oluşabilen göğüs ağrılarını hafifletmede bilinen en etkili yöntemlerden birisi de ılık bez uygulamasıdır. Bebeğe süt verdikten sonra havluyu ılık su ile ıslatıp güzelce sıktıktan sonra göğüs bölgesine yerleştirilir. Üst üste birkaç defa uygulama yaptıktan sonra süt kanallarının rahatlayıp açıldığını göreceksiniz.

Eczanelerde çok kolaylıkla bulabileceğiniz silikon göğüs ucu veya biberon emziği şeklindeki ürünler hayatınızı kurtaracaktır. Emzirme sırasında göğse yerleştirilecek olan bu ürün daha az ağrılı beslenme gerçekleştirecektir.

Her derde deva olan anne sütü mucizesini iyileştirme amaçlı kendinizde kullanabilirsiniz. Meme ucunda oluşabilecek çatlak ya da yara gibi sorunları iyileştirmek için doktor onaylı kremler kullanabilirsiniz.

TIKLA OKU: EMZİREN ANNELERDE GRİP NASIL GEÇER?

EMZİRME DÖNEMİNDE GÖRÜLEN 3 MEME PROBLEMİ

Emzirme problemleri

Emzirme problemleri

MEME UCU ÇATLAKLARI: Emzirme sırasında bebeğin annesinin memesindeki koyu kısmı tam olarak alamaması nedeniyle oluşabilecek çatlaklar, annelerin bu evredeki en acılı noktasıdır. Meme ucu çatlak ve yaralanmalarının enfeksiyona dönüşmemesi için kaynatılmış ılık su ile temizlik yapılmalıdır. Ardından anne sütü ile silinip doktor onaylı kremler kullanılabilir.

MEMEDE SÜT BİRİKMESİ VE ŞİŞLİK: Her iki memenin yeterince boşaltılmaması ile süt kanallarındaki sütler şişkinliği arttırabilir. Memede süt kalmamasına dikkat edin ziyan olmaması için muhakkak sağın.

MASTİT: Memede oluşan acı, şişkinlik, hassasiyet ve ateş gibi durumlarda oluşabilen meme enfeksiyonları, emzirme döneminde oluşan yaygın problemlerdendir.

Hazır mama nasıl yapılır? Biberonda kalan mama tekrar verilir mi? Evde mama suyu yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Hazır mama nasıl yapılır? Biberonda kalan mama tekrar verilir mi? Evde mama suyu yapımı

BİR YORUM YAPIN 9

Meliha 1 yıl önce

Merhaba yedi ay Oldu doğum yapalı ilkdefa başıma geldi böyle birşey göğsüm çok ağrıyo mu desem sancı gibi birşey var nasıl geçer bir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun teşekkürler

Meryem 2 yıl önce

40gun oldu doğum yapalı göğüslerim felaket yara ilk günden beri en keyif almam gereken yerde acidan dişlerimi sıkmaktan etlerimi cimdirmekten ağlamaktan helak öldüm şimdi az saki acısı az tamamen ağrıyor delricem

Toplam 1 beğeni

Gamze 2 yıl önce

Merhaba bebeğim 26 günlük ve benim göğüs uçlarım cok hassaslaşti emzirmek işkenceye dönüştü. Ağzına alip emmeye başladığında kabusum başlıyor bu yüzden emzirmek istemiyorum başına gelen varmi önerisi olan

Toplam 2 beğeni

Bebek 3 yıl önce

Arkadaşlar 35 günlük bebeğim var bende göğüs ucu yarası çok çekiyorum ne yapmam gerekiyor

Toplam 1 beğeni

Naz 3 yıl önce

Bana saf zeytinyagi iyi geldi deneyin mutlaka cok gecmis olsun

Toplam 0 Beğeni

burcu 4 yıl önce

Ben bebeğimi sütten kestim göğsümde ağrı var nasıl geçer ?

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun