Anne sütü hakkında en çok merak edilen sorular

Donanımlı bir anne olarak bebeğine en iyi şekilde bakmak isteyen, ancak yeterli bilgisi olmadığı için endişeye kapılan anneler için onları aydınlatacak çok önemli bilgileri sizler için derledik. Pek çok kişinin anne sütü ile ilgili merak edip sorduğu soruların cevabını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Nalan Karabayır'a sorduk. Her annenin sütü ile ilgili bilmesi gereken çok önemli bilgiler...

Yasemin.com/ ÖZEL

Anne ile bebeğin ten tene temas ettiği ve aralarındaki sevgi bağının pekiştiği emzirme döneminde 'kolostrum' olarak bilinen ilk süt çok önemlidir. İlk altı ay boyunca bebeklerin yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, etkin ve verimli bir süt üretimi için beslenme programına ekstra özen gösterilmesi gerektiğini öneriyor. 

Emzirme dönemindeki bir annenin yedikleri, süt yoluyla direkt olarak bebeğe geçeceğinden dolayı sağlığını olumsuz etkileyecek gıdalardan kaçınmak gerekir. Peki anneler hangi tür besinlerden uzak durmalı? Sütü az olan bir anne nasıl beslenmeli? Anne sütündeki vitamin ve mineral değerleri nasıl arttırılır? Anne sütü hakkında en çok merak edilen soruları 'yasemin.com editörlerinden Ebrar Albayrak', Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Nalan Karabayır'a sordu.

İşte Yasemin.com'un özel röportajı:

ANNE SÜTÜNÜ HANGİ ORGAN OLUŞTURUYOR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ANNE SÜTÜNÜN ÖZELLİKLERİ NELER? HAKKINDA BİLİNMEYEN GERÇEKLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

SARAÇOĞLU'NDAN SÜT ARTTIRICI İNCİR-HAVUÇ KÜRÜ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

14 Şubat için dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

14 Şubat için dekorasyon önerileri
Buse Varol'dan oğlu Burak için duygusal paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Buse Varol'dan oğlu Burak için duygusal paylaşım!

BİR YORUM YAPIN 0