Diş çürüklerine ne iyi gelir? Yumurta kabuklu diş macunu tarifi

Kalsiyum ve mineral bakımından oldukça zengin bir besin olan yumurtanın kabuğunun bile şifa deposu olduğunu biliyor muydunuz? Dişlerde meydana gelen çürükleri tedavi etmek için kullanılabilen yumurta kabuklarını macun haline getirip dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Hem yetişkinlere hem de çocuklara uygulanabilen yumurta kabuklu diş macununu evinizde kendiniz yapabilirsiniz. İşte çürük önleyici yumurta kabuklu diş macunu tarifi...

Yaklaşık 6 aylıkken çıkan süt dişlerinin içerisindeki mineler, biz yetişkinlere göre daha zayıf ve güçsüz olduğundan dolayı daha çabuk çürür. Çürük oluşumu sonucunda tıpkı yetişkinlikte olduğu gibi çocuklukta da hiçbir ağrıya benzemeyen tarifsiz bir acı duyulur. Eğer zamanında tedavi edilmezse ilerleyen süreçte yüzde şişlik ve özgüven eksikliği gibi belirtiler görülebilir.

çocuklarda diş çürümesi

çocuklarda diş çürümesi

Bunun için çocuğunuz için yapabileceğiniz en doğru adım hekime gitmekle başlar. Eğer çocuğunuzu korktuğu için hekime götürmeye ikna edemiyorsanız, arayıp hekiminizden onay alarak yumurta kabuklu diş macunu ile çürükleri önleyebilirsiniz. Peki yumurta kabukları diş sorunlarında ne işe yarar? Yumurta kabuklarından çürük önleyici macun tarifi...

MALZEMELER:

Çeyrek bardak yumurta kabuğu
2 kaşık Hindistan cevizi yağı
1 kaşık karbonat
Birkaç damla okaliptüs ya da nane yağı

yumurta kabuğu ile çürük tedavisi

yumurta kabuğu ile çürük tedavisi

YAPILIŞI:

Tamamen organik köy yumurtasının kabuklarını bol miktarda su ile temizlendiğinden emin olana kadar yıkayın. Mikrop ve bakterileri öldürmek için birkaç dakika boyunca tencerede kaynatın.

Köyden gelen ya da marketten organik şekilde aldığınız yumurtanın kabuklarını açık havada kuruttuktan sonra rondo ile tozlaştırın. 

Ardından ayrı bir kaseye hindistan cevizi yağı, yumurta kabuğu ve istediğiniz kadar aromadaki yağı bir araya getirin. Macun kıvamını elde ettikten sonra güzelce karıştırıp içi temiz bir şişede ve serin yerde muhafaza edin.

BİR YORUM YAPIN 0