Bebeklerde kasılma neden olur?

Bebeklerde kasılma neden olur? Kasılma nedir? Hangi hastalık sonucunda kasılma görülür? Kasılmayı önlemek için bebeklere ne yapılır? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde...

Kasılma durumu yani öteki adıyla tetani, kandaki mevcut bulunan kalsiyum ve magnezyumun yetersiz kalması nedeniyle vücuttaki tutarsızlıktan oluşan bir rahatsızlıktır. 

Bu kasılmalar bebeklerde görüldüğünde anne ve babalar kaygılanabiliyor. Kaygılarında ise çok da haksız sayılmazlar. Çünkü bazen bu kasılmalar ilerleyen zamanlarda ciddi zedelenmelere yol açabiliyor.

Kasılmaların görülmesinin asıl sebebi ise Raşitizm hastalığından kaynaklanır. Bu hastalığın yanı sıra yetersiz sıvı alımı, kalsiyum ve mineral eksikliğinde de kaynaklanabilmektedir.

KASILMA NASIL ÖNLENİR?

Bebeğinizde kasılmalar sık sık görülüyorsa doktor kontrolünden geçmekte fayda var. Doğru olmayan ya da kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin.

Ayrıca bebeğinize su vermeyi ihmal etmemeniz önemli. Kasılmayı azaltmak için sütünüzün verimini artıracak besinler tüketmeye dikkat edin.

BİR YORUM YAPIN 4

Nurcan 2 yıl önce

Benim kızım 5 aylık hem ağızda hemde evlerde kasılma oluyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Toplam 2 beğeni

Hatice karakaya 3 yıl önce

Benim bebegimde 7 aylik bugun cok kasilma yasadi cok korktum neyapmam lazim

Toplam 4 beğeni

Asım Güner 3 yıl önce

Benim kızım bir buçuk yaşında 6 aylık iken başladı sıkmaya kendini sopa gibi oluyor hangi cerraha getirmeliyim

Toplam 11 beğeni

ALi AYTEKİN 5 yıl önce

Oncelikle Teșekkürler sunar cocugumun yası 14 aylik ama halen kasilmasi devam ediyor cocugumuz düșük piroten li yiyecekler yiyor birde kasilma si nedendir aciklarmisiniz

Toplam 14 beğeni