İngiltere'de bebek mamalarında arsenik saptandı

Büyük Britanya süpermarketlerinde satılan bebek pirinci mamalarının % 75'inde arsenik bulundu.

The Sun'ın haberine göre, yapılan bir araştırmaya göre, bebek pirinci ürünlerinin üçte ikisi güvensiz seviyede arsenik içeriyor. 

Belfast Kraliçe Üniversitesi'nden araştırmacılar, bebekler ve küçük çocuklar için pazarlanan pirinç bazlı ürünlerin yüzde 73'ünde yasadışı yüksek oranlarda arsenik bulduklarını açıkladı.

Uzmanlar çok fazla tüketilmesi halinde, gelişim sorunları, kalp rahatsızlığı, diyabet ve sinir sistemi hasarını içeren bir dizi sağlık sorununu tetikleyebileceğini, aynı zaman da birkaç kanser riskini artırabileceğini vurguluyor.

Araştırmacı Professor Meharg, "AB düzenlemesinin bu sağlık sorununa özel olarak hitap etmesine rağmen bebekler yasadışı arsenik seviyelerine maruz kaldıklarını gösteriyor. Bebekler, IQ'nun ve bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde gelişimini engelleyebilecek arseniklerin zararlı etkilerine karşı özellikle savunmasızdır" dedi.

Arsenik, çevrede doğal olarak bulunur. Kimyasallar diğer tahıl ürünlerinden daha fazla emme eğilimi gösterdiğinden, pirincin diğer gıdalardan on kat daha yüksek seviyeleri vardır.

Bebeklerde en çok maruz kalma, bebek pirinci ve pirinç kekleri gibi popüler ürünlerle sütten kesme sırasında olduğu tespit edildi.

Profesör Meharg, "Bu ürünlerdeki arsenik miktarını önemli ölçüde azaltmak için basit önlemler alınabilir, bu nedenle bu kanserojen madde bu kadar zararlı seviyelerde bebek mamulleri satan üreticiler için hiçbir bahane yoktur" dedi.

Uzmanlar daha önce tüketicilerin, tavaya daha fazla su koyarak veya bir gece önce ıslatılan pirincin arsenik seviyelerini düşürebileceğini keşfetti.

yasemin.com

 

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0