Düzensiz anne sütü alan çocuk yemek seçiyor

Diyetisyen Fatma Baysal, “Emzirilen bebeğin sütü düzenli almaması ve ek gıdaların tek besin olarak verilmemesi, çocukların yemek konusunda seçici olmasına neden oluyor” dedi.

Ebeveynlerin bebeklerine olan yaklaşımının beslenme alışkanlığını etkilediğini savunan Diyetisyen Baysal,

"Ek gıdalara başlanmasıyla beraber besinlerin ayrı ayrı verilmemesi halinde, bebeğin tat alımı zorlaşacağı için yemeğini seçebilir. Özelikle de anneler, bebeklerine yemek yedirirken tatma duygusunun gelişimi için teker teker yedirilmeli. ” dedi.

"Öğretmen yönlendirmeli"

Diyetisyen Fatma Baysal, “Okul döneminden beri öğretmen ve arkadaşlık ilişkilerinde çocuğun yeme alışkanlığı değişebilir. Eğer öğretmen, kendisini çocuğa sevdirmiş ise ya da ona dinlemeyi öğretmiş ise, çocuk ailesinden çok öğretmenini dinleyebilir.

Bu durumda öğretmen, beslenme konusunda devreye girebilir. Mesela, sınıf içerisinde bir program ayarlayarak, eğlenceli sunumlarla çocuklara sebze ve meyvelerin faydalarını anlatabilir. 

"Uzmanla görüşün"

Baysal, sözlerine şöyle devam etti: “Çocukların yemeği beğenmemeleri ebeveynleri tarafından ilgisi çekme ya da sinirlenme olarak algılanabilir. Sabırla ve merhametle çocuğa yaklaşıldığı takdirde, altta yatan psikolojik sorunlarla ilgili pedagog ve pediatri uzmanlarından yardım alınmalı.”

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0