Bebeklere zeytinyağı içirilir mi? Kabızlık için bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?

Bebeğiniz 6. ayını doldurmuşsa kabız olduğu zaman mamasına bir miktar zeytinyağı katarak kabızlık sorununu çözebilirsiniz. Bebeklere zeytinyağı içirilir mi? Bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?

9 ay boyunca anne karnında olan bebeğin dış dünyaya gelmesiyle beraber beslenmesi önem taşır. Özellikle de ilk altı aylık dönemde alınması gereken tek ve en önemli besin olan anne sütü, bebeğin o süreç içerisinde tüm ihtiyaçlarını karşılamaya fazlasıyla yeter iken ek gıda döneminde bazı takviyelerin yapılması gerekir. Doğru ve sağlıklı beslenmenin temel yapı taşlarının atıldığı bu dönemde yer verilmesi gereken besinler arasında sağlık değeri ve yararları açısından zeytinyağı öne çıkıyor.

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Kabızlıkta fitil ve zeytinyağı kullanımıİLİŞKİLİ HABERBebeklerde fitil nasıl kullanılır? Kabızlıkta fitil ve zeytinyağı kullanımı

Ek gıda dönemindeki bir bebeğin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için ilk tanışacağı besin çok önemlidir. Bebeğe verilecek olan besinin vücut üzerinde alerjik etki riskinin düşük olmasına ve sindirim sistemine uygun olması önemlidir.

Ek gıda döneminde bebeğe verilen sebze yemeklerine ve çorbalarına 1 tatlı kaşığı miktarında zeytinyağı eklemenin faydalı olacağını savunan uzmanlar, böylelikle bebekteki enerjinin yağ asitleri sayesinde sağlanacağını söylemektedir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zeytinyağının kullanım şeklidir. 

BEBEKLERE ZEYTİNYAĞI İÇİRİLİR Mİ? ZEYTİNYAĞI NE ZAMAN VERİLİR?

Bebeklere zeytinyağı içirilir mi?

Bebeklere zeytinyağı içirilir mi?

Yağın içerisindeki bileşenlere bakıldığında tekli doymamış yağ asitlerinin zengin olduğu kolaylıkla görülmektedir. Yetişkinlik döneminde yağ asidinin damar sağlığı için önemi büyüktür. Bebeklikte henüz böyle bir durum gelişmediği için etkili olmasa da damar sağlığını korumak adına zeytinyağı en ideal yağ türüdür.

Sadece anne sütü alınması gereken ilk altı aydan sonra ek gıda sürecinde 1 çay kaşığı miktarında zeytinyağı tüketimi tavsiye edilebilmektedir. Ancak siz yinede doktorunuzdan onay almadan zeytinyağı tüketimine geçmeyiniz.

CANAN KARATAY'DAN BEBEKLERE ZEYTİNYAĞI TAVSİYESİ!

canan karataydan bebeklere zeytinyağı tavsiyesi

canan karataydan bebeklere zeytinyağı tavsiyesi

Zeytinyağını anne sütüyle eş değer tutan Canan Karatay, zeytinyağının bebeklerdeki faydalarını açıklayan konuşmasında şöyle konuştu:

"Zeytinyağı, en sağlıklı meyve suyudur. Zeytinyağı, anne sütünün aynısıdır. Çünkü ana sütünde ne varsa zeytinyağında da aynısı var. Tabii, soğuk sıkım, sağlıklı, bozulmamış, içine başka şeyler katılmamış zeytinyağından bahsediyorum. Anne sütünden hiçbir farkı yoktur. Doğanın biz yetişkinlere sunduğu bir ana sütüdür. Çocuklara zeytinyağı verebilirsiniz. Bunun bir tek farkı vardır; ana sütünde, hayvansal kolesterol, zeytinyağında ise bitkisel kolesterol vardır. Kolesterol olmasa şu yeşil yaprak dahi olmaz. Şeker ve kolesterol hepsinde var. Zeytinyağını meyve suyu olarak tüketebilirsiniz. Bebeklerinize çok rahatlıkla içirebilirsiniz. Bebeklerin biberonlarının içine veya bebek mamalarının içlerine bir küçük çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz. Bebeklerin gazı gider, rahatlar ve büyümesi de kolaylaşır."

ZEYTİNYAĞI NASIL NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Zeytinyağı nasıl muhafaza edilir? Zeytinyağını bozulmadan saklamanın püf noktaları

Zeytinyağı nasıl muhafaza edilir? Zeytinyağını bozulmadan saklamanın püf noktaları

Bebeğinizde ya da ailenizde zeytinyağı tüketimini sağlayacaksanız, doğru saklama ve kullanma büyük önem taşır. Cam seramik şişelerde muhafaza etmeniz gereken zeytinyağı, karanlık yerlerde durmalıdır. Hava ile temas ettiği vakit kullanım ömrü daralan zeytinyağında en önemli nokta yüksek ısıya maruz bırakılmamasıdır.

Bu sebeple çorbada ya da sebzede zeytinyağı kullanılacaksa ocağın altı kapandıktan sonra eklemeli sonra pişirmeye devam edilmelidir. Sağlıklı gelişim için önerilebilen zeytinyağının ayrıca kabız bebeklere de iyi geldiği bilinmektedir.

Bebeklerde huzursuzluk yaratan kabızlık sorununa alternatif çözüm olan zeytinyağı ile kolaylıkla sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI KABIZLIĞA İYİ GELİR Mİ? KABIZ BEBEKLERDE ZEYTİNYAĞI

Halk arasında zeytinyağı tüketiminin bebeklerdeki kabızlık sorununa iyi geldiği bilinmektedir. Zeytinyağının en az anne sütü kadar kıymetli bir besin kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, bebeklerdeki beyin ve kemik gelişiminin tamamlanması açısından oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Bebeklere zeytinyağı içirilir mi?

Bebeklere zeytinyağı içirilir mi?

Uzmanların önerilerine göre, bebek eğer altıncı aylarını doldurmuşsa naturel sızma yağ tüketmek kabızlık sorununa iyi gelebilir. Ancak, bebeği riske atmamak için 2 tatlı kaşığı zeytinyağını direkt içirmek yerine çorbaya, mamaya, meyve suyuna veya sütüne karıştırarak vermeniz daha uygun olacaktır.

Ayrıca zeytinyağı ile bebeğin karın kısmına nazik hareketlerle masaj uygularsanız kabızlık ve gaz sorunları da ortadan kalkacaktır.

BEBEKLERDE KABIZLIK İÇİN ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILIR?

Bebeklerinde kabızlık probleminden dert yanan annelerin en çok merak ettiği şeylerden birisi de zeytinyağı kullanımının bebeklerde işe yarayıp yaramadığıdır. Kabız olunduğu akit direkt olarak bebeğe içirilmesi önerilmeyen zeytinyağı kullanımında makat kısmına zarar vermeden biraz zeytinyağı sürmek, bebeği rahatlatabilir. Temiz bir pamuktan yardım alarak popo kısmına sürülen zeytinyağından sonra altını bezleyip ayakları karna doğru hareket ettirin.

Bu yöntem sayesinde zeytinyağı bebeğin kısa zamanda kabızlıktan kurtulacaktır.

Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) nedir? Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) nedir? Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri nelerdir?
Bebeklerde kabızlık nasıl anlaşılır? Bebek ve çocuklarda dışkı gecikmesi neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde kabızlık nasıl anlaşılır? Bebek ve çocuklarda dışkı gecikmesi neden olur?

BİR YORUM YAPIN 3

Berna 5 ay önce

gercekten mucizevi birşey Zeytinyağı doktor tavsiyesi üzerine bende aldım çok faydasını gördüm sağlıklı gelişimi içinde kullanmak gerekir hem bebeğimiz için hem de kendimiz için

Toplam 1 beğeni

Tuğçe 1 yıl önce

Bebeğimiz için zeytinyağını kullandım kabızlık ve masajlarında faydasını çok gördüm hanımlar mazınköy diye mağazadan aldım tavsiye ederim.

Toplam 6 beğeni

gurbetci 2 yıl önce

ben bu profosore saygim var ama bilmem ne himalaya tuzlu suyu içerseniz vucuda iyi gelir dedi maalesef tansion hastasi oldum tuz konusunda yok tansiyonumu yukseltti bu tuzlu suyu bir daha anlatirsa iyi olur saygilar .

Toplam 1 beğeni