'Aptamil' markasının mama incelemeleri! Aptamil bebek maması çeşitleri

Annelerin bebeklerinde tercih ettiği mama markalarından biri olan Aptamil'in incelemesini sizler için yaptık. Annelerin bebekleri için uygun gördüğü Aptamil maması ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde! Aptamil mamasının içinde ne var? Aptamil maması neden tercih ediliyor? İşte Aptamil mama serisi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Bebek beslenmesinde sağlıklı gelişim ve güçlü bağışıklık sistemi için hayati bir önem taşıyan anne sütü, Allah (c.c) tarafından her bebeğe özel olarak verilmiş bir mucizedir. Stres, üzüntü gibi duygusal durumların haricinde annelerin gündelik yaşantısında tükettiği bazı besinler sütün kesilmesine veya azalmasına ne yazık ki neden olabilmektedir. Anne sütünü arttırmaya yönelik bitkisel kürler her ne kadar denense de bazı durumlarda süt yetersizliğinden dolayı ek besin arayışına geçilebiliyor. Bebekleri için en uygun mamayı bulmaya çalışan annelerin yaygın olarak tercih ettikleri isimlerden birisi de Aptamildir. Aptamil 1, Aptamil 2, Aptamil 3, Aptamil 4, Aptamil 5 gibi bu mama serisinin doğum vaktinden bu yana 3 yaşına kadar kullanımına uygun ürünler bulunmaktadır. İçerisinde hazır sıvı ürünleri de bulunan Aptamil mamasında patentli prebiyotikler sayesinde zayıf olan bağışıklık sistemi güçleniyor. Aptamil markasının bilinen en net özelliği, prebiyotiklerin anne sütündeki prebiyotik lif karışımına en yakın olmasının yapılan çalışmalarla kanıtlanmış olmasıdır. 

Aptamil bebek maması

Aptamil bebek maması

Prebiyotik life yakın olan Aptamildeki postbiyotiklerde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için yararlı bakteriler oluşabiliyor ve üremesi desteklenebiliyor. Hastalıklara yol açan zararlı bakterilerin ise büyümesi önleniyor. 

Aptamil balık yağı, nükleotid ve taurin de içeriyor. İlave şeker içermiyor. Nişasta ve maltodekstrin de içermiyor. Anne sütünde olduğu gibi sadece laktoz içeriyor.  Anne sütüne yakın içeriği ile bebeğin gelişimine katkı sağladığı bilinen bu mamayı kullanan anneler memnun kaldıklarını söylüyor. Bebeklerinin boy ve kilo gelişimlerinin iyi olduğunu ve hastalanmadıklarını söylüyorlar. Aynı zamanda tadı da anne sütüne yakın olduğundan bebekleri severek içtikleri için oldukça memnunlar. 

aptamil mama incelemesi

aptamil mama incelemesi

Aptamilin yeni maması Aptamil Prosyneo prebiyotik liflerin yanı sıra anne sütünde bulunan probiyotik çeşidi bifidobakterium breve M16-V içeriyor. Bu içerikleri ile Aptamilin yeni maması prosyneo da bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahip. Sezaryenle doğan bebekler doğum kanalından geçmediğinden, doğum kanalındaki yararlı bakterileri alamıyor. Bu nedenle bağışıklıkları normal doğumla doğan bebeklere göre daha düşük oluyor. Aptamil Prosyneo maması sezaryen doğumlarda da anne sütü olmadığında ya da yetmediğinde önerilen bir mama.

Aptamil prosyneo küçük parçalara ayrılmış proteinler içeriyor. Bu sayede bebeğin sindirimi daha kolay gerçekleşiyor. Bu özelliği ile alerji riski taşıyan bebeklerin de kullanımında kullanılıyor. İlave şeker içermiyor. 
Bazı kolik ve kabızlık sorunu yaşayan bebekler için Aptamil’in özel içeriğe sahip Conformil maması mevcut. Aptamil Conformil kullanan anneler bebeklerinin kabızlık ve gaz sorununun ortadan kalktığını söylüyor. 

Her bebekte aynı etkiyi göstermeyen Aptamil mamaları, bazı bünyelerde kabızlık yapabiliyormuş. Kabız olan bebeklerde 'Aptamil Conformil' mamasına geçiş yapan annelerin bebeklerindeki kabızlık sorununu ortadan kaldırdığını söyleyenlerde mevcut.

Bebeklerin mamanın tadına alışması için içerisine cici bebe bisküvisi atmakta fayda var. Ancak siz yine de doktorunuza sormadan böyle bir işlem yapmayın. 

2020 blender seti modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2020 blender seti modelleri ve fiyatları
Cam temizleyici kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Cam temizleyici kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 18

Hacer 1 yıl önce

Merhaba ben aptamil conford aldım kızıma icirdim biberonda biraz kalmıştı bir baktım şu tabanda yukarı ise kesilmiş süt gibi sallayınca geri normale döndü endişeleniyorum bu aceba böyle mi yoksa mama bozuk mu bana yardımcı olursanız sevinirim

Toplam 1 beğeni

Siverek 2 yıl önce

Bunye meselesi bizim ikizler bir ay premature ile beslendi sonra aptaml 1 geçti iyi gelmedi doktor tavsiyesi ile conformil ile degisim yaptik gayet iyi ve saglikli besleniyorlar cici bebe haricinde kaliteli mama markalari oldukça yaygin aptml fiyati bayaa yuksek biraz daha bütçeyi zorluyor

Sevgi e 2 yıl önce

Sanki aptamilin prospektüs unu yazmışlar

Toplam 1 beğeni

EylemAryasaglam 2 yıl önce

Apdamil kadar berbat bir mama yok bebeğimi mahvetti aylarca fitilsiz kaka yapamadı sma ya geçtik rahatladı heek şu pro olanı çok berbat şimdi beş aylık olduk sma bulamadigimiz için bir kutu daha aldık artık rahat kaka yapıyor bir kutudan birşey olmaz dedik gene aynı şu öve öve bitirilemen tek şeyi markası tanınmış olması aslında ürünü tedavulden kaldırsan yeri var yani arkadaşım kullandı oda aynı dusunuyor onun bebegide mahvoldu kaka yapmamaktan bide en pahalı mama işte

Toplam 1 beğeni

ayse 3 yıl önce

yeni aldim aci bir tadi war suan kizima veremiiyorum eczane acilmasini bekliyorum . bende aptamil 1 prosyneo kullaniyorum ama tadi aci neden

Yılmaz 1 yıl önce

Bozulduğunda bozulmuş balık gibi kokuyor öbür türlü güneşte kurutulmuş güzel bi kokusu oluyor

Yorumların Tümünü Okuyun