1 yaş için oyuncak tavsiyeleri

0-1 yaş arasındaki bebeğinizle oynayabileceğiniz oyunları sizler için derledik. İşte 1 yaşındaki çocukların gelişimini destekleyen oyun ve oyuncaklar...

0-1 yaş arasındaki bebeklerin dil gelişimi tamamlanmadığından dolayı bu dönemde dokunma becerilerine yönelik oyunlar oynayabilirsiniz.

Bunun için illaki dışarıdan oyuncak satın almanıza gerek yok. Evinizde kendi imkanlarınıza oluşturabileceğiniz oyunlarla da bebeğinizin eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

0-6 YAŞ İÇİN OYUNCAK TAVSİYELERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

Örneğin; Orta büyüklükteki bir kabın ya da sepetin içine farklı dokulardan nesneler koyarak bu becerilerinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Peluş şeklinde bir eldiven, pütürtülü bir kağıt peçete, plastik bir top, keçeden yapılmış bir oyuncak ve kaygan bir kumaştan yapılan çeşitli boyutlardaki herhangi bir nesneyi sepetin içine ekleyin. Ardından bebeğinizin temas etmesini sağlayın. 

Yüzü koyun bir pozisyonda yatırdığınız bebeğinizin belirli bir mesafe uzaklığına bu oyuncakları yerleştirerek ona uzanmasını da sağlayabilirsiniz. Böylelikle el-kol koordinasyonu gelişmiş olacak.

Bebeğinizin göz koordinasyonunun gelişmesi için de aynayı sağ-sol ya da yukarı- aşağı hareketlerle takip etmesini sağlayabilir, göz koordinasyonunun gelişmesini hızlandırabilirsiniz.

Bu yaş aralığındaki bebeklerin en sevdiği oyun ise ce-ee oyunudur. Herhangi bir oyuncağın arkasına saklanarak ya da direkt olarak oyuncağı elinizin arkasından çıkararak ce-ee yapabilirsiniz. Bu oyun aynı zamanda güven verici olduğundan bebekler için önerilebilir.

Dine göre düğün nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dine göre düğün nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0