Yeni doğan bebeklere şapka ve eldiven giydirilmeli mi? Bebeklerde eldiven kullanımı

Annelerin bebeklerini soğuktan korumak için taktıkları şapka ve eldivenlerin bebeklerin gelişimi açısından etkisinin olup olmadığını sizlere araştırdık. Peki bebeklerde eldiven kullanımı ne zaman olmalı?

Annelik duygusunu ilk defa hisseden çiçeği burnunda anneler, yenidoğan dönemindeki bebeklerini nasıl giydirmeleri gerektiği konusunda çok fikir sahibi olamayabilir. Özellikle de şapka ve eldiven konusunda ikilemde kalan anneler, bebeklerinin yüzlerini çizmemesi ya da üşümemesi için eldiven kullanmayı uygun görebilir. Halbuki bebeklerin ilk tanıdığı, kullandığı ve çevresini keşfederek beyine en çok alıcı gönderdiği organı ellerdir.

Dolayısıyla bebeklerde eldiven kullanımının etrafını keşfetmesinde ve motor gelişiminde yavaşlık sağladığını söyleyebiliriz. Kendilerine ya da çevresindekilere dokunarak büyüme gelişiminin sağlandığı düşünüldüğünde bu konu oldukça önemlidir. Eldivenleri sadece kışın dışarı çıkarken kullanmak daha etkili olacaktır.

BEBEKLER NASIL SICAK TUTULUR?

Eğer bebeğinizi ideal bir şekilde nasıl sıcak tutabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, bunun çaresi ten temasında. Bebeğinizle ten temasını sağlayabileceğiniz en ideal yöntem, kanguru bakımı. Bebeğinizle ten tene, can cana uygulayabileceğiniz kanguru bakımı ise şöyle:

Prematüre bebeklere kanguru bakımı nedir?İLİŞKİLİ HABERPrematüre bebeklere kanguru bakımı nedir?

Bebeklerin ilk yaş oyuncakları neler olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerin ilk yaş oyuncakları neler olmalı?

BİR YORUM YAPIN 0