Bebekler çikolata yiyebilir mi? Bebekler için çikolatalı süt tarifi

Uzman önerilerine göre 2 yaşından önce bebeklere çikolata vermek sağlıkları açısından pek uygun değildir. İçerisinde bulunan madde sebebiyle gece verilen çikolata bebeklerde hiperaktiviteye neden olarak uyumalarını zorlaştırabiliyor. Peki bebeklere çikolata ne zaman verilmeli? Çikolatanın olumlu etkileri var mı? Bebekler için çikolatalı süt nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Biz yetişkinlerin bile bayıla bayıla yediği çikolataları bebeğinizle tanıştırmak için en az 24 aylık olmasını beklemelisiniz. İçerisinde bulunan 'teobramin', bebekler için uygun bir madde olmadığından dolayı yan etki gösterebilir. Bebeğiniz iki yaşına geldiği zaman azar azar olmak kaydıyla çikolata verebilir ve bazı gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz. Bu gelişimlerden bazıları şöyledir:

- İçerisindeki flavanol maddesi bilişsel becerisini destekler ve hafızayı güçlendirir.

- Kalp ve kan damarı sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

- Endorfin hormonunun üretimini arttırarak kendisini mutlu hissetmesini sağlar.

bebeklere çikolata verilmeli mi

bebeklere çikolata verilmeli mi

ÇİKOLATA BEBEKLERE NASIL VERİLMELİ?

Uzman önerilerine göre, bebeğine çikolata tattırmak isteyenler için en uygun ürün şekersiz çikolatalı süttür. Dışarıda hazır olarak satılan bitter çikolatalı ya da sütlü çikolatalı ürünler yerine evde kendiniz çikolatalı süt hazırlayabilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN ÇİKOLATALI SÜT YAPIMI:

- 200 gram kakao tozu
- 1 bardak kadar süt

200 gramlık bir kakao içerisinde ortalama 5 mg kafein içerir. Bu kakao tozunu sütün içerisine ekleyip güzelce karıştırın. İçerisinde kesinlikle şeker katmadan tadının yumuşaması için bir miktar bal ekleyebilirsiniz. Bebeğiniz iki yaşına geldiyse bu karışımı rahatlıkla içirebilirsiniz.

çikolatalı süt nasıl yapılır

çikolatalı süt nasıl yapılır

UYARI!

Hazır olarak satılan şekerli ve kakaolu sütlerin bebeğe verilmesi olduğundan daha fazla kilo almasına ya da obeziteye yakalanma riskini arttıracaktır.

ÇİKOLATA BEBEKLERDE DİŞ ÇÜRÜMESİ YAPAR MI?

Halk arasında şeker ve çikolatanın dişlerde çürümeye neden olduğu bilinmektedir. Buradaki çürüğün asıl sebebi çikolatadaki kakaodan dolayı değil içindeki şekerden kaynaklanmaktadır.

Dolayısıyla şeker bulundurmayan ürünleri tercih etmek diş sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye neden olmayacaktır. 

bebeklere ne zaman çikolata verilmeli

bebeklere ne zaman çikolata verilmeli

BEBEKLERE NE ZAMAN ÇİKOLATA VERİLMEMELİ?

Çikolata tüketimi her bebekte aynı etkiyi göstermez. Bebeğinize çikolata vermeden önce çikolataya karşı herhangi bir alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olmalısınız. Onun dışında bazı vakitlerde tüketilen çikolata bebeğinizde istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Peki hangi durumlarda bebeklere çikolata verilmemeli?

Uyumadan önce: Uyumadan önce az miktarda bile olsa bebeğe verilen çikolata, uyumasını zorlaştırabilir.

Huzursuz bağırsak sendromu: Çikolata huzursuz bağırsak sendromu semptomlarını tetikleyebilir. Buna bağlı olarak da bu sendromun görüldüğü beekelre çikolata verilmemelidir. 

Reflü: Maddelerindeki asidik özelliklerden dolayı reflü sorunu olan bebeklere çikolata verilmemelidir.

Hamileyken makyaj yapılır mı? Hamileyken makyaj yapmanın zararı var mı?

İLİŞKİLİ HABER

Hamileyken makyaj yapılır mı? Hamileyken makyaj yapmanın zararı var mı?

BİR YORUM YAPIN 1

zafergülten 4 yıl önce

çikolatanın kalitesine göre sonuçlar başka başkadır....gilikoz,nebati yağ,kakao ve nişaşta katılıp yapılan dandik çikolatalar gibi.hakisi ve kalitelisi kakao yağıyla üretilendir.