Bebekleri kolayca uyutan yöntemler

Bebeğinizle aynı yatağı paylaşmadan kolay uykuya dalmasını sağlayan bu yöntemi sizde deneyebilirsiniz. Bebeğinizin daha verimli ve kaliteli uyku uyuması için yakın uyuma yöntemini sizler için anlattık. Peki yakın uyuma yöntemi nedir? Nasıl uygulanır?

Bebeklerinin ağlama sesine dayanamayan anneler için oldukça işe yarar bir yöntem olan 'yakın uyuma', ebeveynlerin bebeklerine mümkün olduğunca yakın uyumaları ile gerçekleşiyor. Yeni doğum yapan annelerin ilk birkaç ayında sıklıkla tercih edilen bu yöntemde en önemli kural; bebeğin ebeveyniyle aynı yatağı paylaşıyor olması değil, beşiğin ya da yatağın kendi uzandığı yere yakın olmasıdır.

Bebeğin ebeveyni ile aynı yatağı paylaşması ‘’Ani Çocuk Ölümü Sendromu (AÇÖS)’’ riskini arttırabileceğinden dolayı kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Yataktaki yumuşacık yastıklar veya peluş oyuncaklar ani çocuk ölüm riskini tetikler ve boğulma riskini çoğaltır. Bebeğini kontrol altında uyutmak isteyen ebeveynler, bebeklerinin yataklarını yanına çekerek verimli bir uyku geçirmesini ve yataktan kalkıp bebeğinizin yanına gitme mecburiyetini ortadan kaldırır.

0-6 YAŞ İÇİN UYKUYA DALMAYI KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEM:

- Bebeğinizin uyku vaktinin geldiğini anlamak için farklı teknikler oluşturun

- Bu tekniklerden sonra bebeğinizin yatağının yakınlarında bulunun.

- Bebeğinize hiçbir fiziksel müdahalede bulunmadan, sakinleştirici ve rahatlatıcı sesler çıkartın. (şşşşh, eee vb.)

- Bebeğinizin uyuduğundan emin olana kadar yanında ayrılmayın.

Bu yöntemi ilk 5-6 gün boyunca deneyin. İlerleyen günlerde bebeğinizin sizi göremeyeceği bir uzaklıktan onu telkin edin ve değişimi görün.

En güzel yenidoğan bebek hediyesi! Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En güzel yenidoğan bebek hediyesi! Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?
Bebeklerde göz yanmasına doğal çözümler

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde göz yanmasına doğal çözümler

BİR YORUM YAPIN 0