Bebekler için doğru ve ideal emzik nasıl seçilir? Emzik modelleri

Emzik seçimi konusunda kararsız olan anne ve babalar için rehber niteliğinde yol gösterecek emzik modelleri haberini sizler için derledik. Peki hangi tür emzikler hengi bebeklere uygun? Emzik seçiminde nelere dikkat edilmeli? Emzik alırken hangi özelliklere bakmak gerek? Emzik seçimi önerileri...

Yeni doğan bebeklerin 'emme güdüsü' ihtiyacına karşılık üretilen emzikler, onlar için yatıştırıcı bir görev görse de aileler, bunun alışkanlığa dönme ihtimalinden dolayı tedirgin olurlar. Uzmanların bazıları özellikle de prematürelerde (emme alışkanlığını kazanmaları için) emzik önerse de, bazıları genel anlamda sakıncalı olabileceğini söylüyor.

Hangi emzik modelinin bebeği için daha iyi olacağını bilemeyen anne ve babalar, farkında olmadan diş ve damak yapısında bozukluklara neden olabilir. Peki bunu önlemek için emzik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

BEBEKLERDE HANGİ TÜR EMZİK MODELLERİ KULLANILMALI?

Halk arasında ilk 1 yaş olarak düşünülse de gerçekte ilk 40 gün içerisindeki bebekler 'yeni doğan' olarak nitelendirilir. Yeni doğan için emzik kullanımına karar veren anne ve babaların ideal seçimi  'damaklı emzikler'den yana olmalıdır. Yapısı itibariyle ortodontik olan bu emzikler, ağzın yapısını bozmayarak bebeğin emme hareketine uyumlu gider.

emzik modelleri

emzik modelleri

'Kiraz uçlu emzikler', anne meme ucundan esinlenerek bebeklerin yabancılık çekmeyeceği nitelikte tasarlanmıştır. Emme ihtiyacını fazlasıyla karşılayan kiraz uçlu emziklerin bebekler için herhangi bir yan etkisinin olduğu bilinmemektedir. Ayrıca, silikon olduğu için oldukça da dayanıklıdır. 'Kauçuk emzik', bebekten bebeğe göre değişebilen diş çıkarma döneminde kaşınmadan dolayı ısırma eğilimine sık rastlanmaktadır. Doğal madde olan kauçuk, diş darbelerine göre daha sağlam olduğu için diş çıkarma dönemindeki bebekler için tavsiye edilmektedir.

Ancak, suyu içine kolay çektiği için çabuk bozulabilir ve daha sık değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. 'Silikon emzikler',  kiraz uçlu emzik modellerine benzediğinden dolayı görünümü meme ucu formundadır. 1 yaş öncesi için tavsiye edilen bu emzik türlerini bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz, yapışkanlık göstermez. 'Damaksız emzik', düz olması nedeniyle yine 1 yaş öncesi için önerilen emzik modelleri arasındadır.

Emzik nasıl bırakılır? Bebekleri emzikten vazgeçiren etkili yöntemlerİLİŞKİLİ HABEREmzik nasıl bırakılır? Bebekleri emzikten vazgeçiren etkili yöntemler

emzik seçimi nasıl yapılmalı

emzik seçimi nasıl yapılmalı

Mekonyum Aspirasyonu nedir? Anne karnında bebeğin kakasını yutması

İLİŞKİLİ HABER

Mekonyum Aspirasyonu nedir? Anne karnında bebeğin kakasını yutması
Doğumdan sonra ne zaman ilişkiye girilir? Kırkı çıkmadan ilişkiye girmek günah mı?

İLİŞKİLİ HABER

Doğumdan sonra ne zaman ilişkiye girilir? Kırkı çıkmadan ilişkiye girmek günah mı?

BİR YORUM YAPIN 0