Kışın çocuklarınızı böyle giydirin!

Çocuk Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, ebeveynleri kışın çocukların nasıl giyinmesi gerektiği hakkında bazı tavsiyeler verdi.

Havaların soğumasıyla beraber astım hastası çocukları olan ebeveynler, çocuklarını kışın soğuğundan nasıl koruyacakları hakkında endişelenmeye başladılar bile… Bunun için yapılabilecek en iyi şey rüzgar maskesi ya da atkıyla korunmak…

Astımı olan çocukların akciğerlerinin aşırı hassas olmasıyla birlikte öksürme, nefes alıp vermede zorluk ve hırıltıların görüldüğünü söyleyen Çocuk Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, çocuklar için kışın bazı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

YÜNLÜ DEĞİL PAMUKLU KUMAŞLAR TERCİH EDİN

Prof. Dr. Ahmet Akçay, kışın çocukların nasıl giydirilmesi hakkında şu tavsiyelerde bulundu:

‘’Bunun için yapılabilecek öncelikli iş rüzgar maskesinin kullanılması ya da atkıyı ağzı ve burnunun iyice örtecek şekilde kapatmaktır. Böyle yapılarak soğuk havanın direkt olarak çocuğa temas etmesi engellenmiş olur. Astımı olan çocuklar için yünlü iç çamaşırı yerine pamuklu iç çamaşırlar giydirilmelidir.

Sık sık terleyen çocukların çamaşır seçiminde teri en iyi şekilde çekip doğal ipekten oluşan çamaşırları seçmelisiniz. Tüm bunların dışında çocuğunuzu kat kat giydirerek soğuktan koruyabilirsiniz.''

BİR YORUM YAPIN 0