Kar eğlencesi hastalıkla bitmesin!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İncilay Üstündağ, soğuk havalarda çocuklara tek parça kıyafet giydirmek yerine ince kıyafetlerin üst üste giydirilmesi gerektiğini söyledi.

Kar yağdığı zaman bembeyaz olan sokaklar, çocukların oyun oynayabileceği alana dönüşüyor. Okulların tatil edilmesiyle evlere girmek istemeyen çocukların kar keyfinin hastalığa dönüşmemesi için ebeveynlerin çocukları dışarı çıkarmadan önce birtakım önlemler almaları gerekiyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İncilay Üstündağ, çocukların dışarda hasta olmamaları için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

ÇOCUKLARI KARDAN MAHRUM ETMEYİN

Gerekli önlemler alındığı zaman çocukların karda dışarı çıkması, hem hareket etmeleri hem de enerjik olmaları açısından önemlidir. Bu durum sadece çocuklar için geçerli olmayı aynı şekilde bebeklerinde kar havasından mahrum edilmemesi gerekir. 

YÜZ FELCİ OLMAMAK İÇİN YÜZ BÖLGESİ İYİ KORUNMALI

Çocuklar soğuk havalarda değil dışarı çıkarken gerekli tedbirler alınmadığı zaman hasta olur. Bu önlemlerin başında da sıkı bir kıyafet seçimi gelir. Karlı ve soğuk havalarda çocukları kalın ve tek parça giydirmek yerine ince ince birkaç kat pamuklu kıyafetler giydirilmelidir. Kıyafetler giydirildikten sonra eldiven, atkı ve bere hiç çıkarılmamalıdır.

Sentetik eldiven, atkı ve bereler hava almadıkları için çocukların cildine zarar verebilir. Bu yüzden tercihiniz yün bere, atkı ve eldivenlerden yana olmalıdır.

Kartopu oynarken eldivenin su geçirmemesi için yün veya polardan oluşan eldivenler kullanılabilir. Yoğun olarak esen rüzgarın çocuğunuzda yüz felcine neden olabileceği için atkı ile ağız ve burun çevresi iyice örtülmelidir.

 

Bebek giydirirken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Bebek giydirirken nelere dikkat edilmeli?

BİR YORUM YAPIN 0