Fotoğraflarda çocuğunuzun gözü böyle oluyorsa...

Hemen hemen her çocuğun hipermetrop ile doğduğunu belirten uzmanlar, bebeklerin ilk üç ayında kesinlikle göz muayenesi olması gerektiğini söyledi.

Çocuğunuz bilgisayara yakından bakmak ya da televizyonu yakından izlemek istemesinin doğuştan hipermetrop olmasından kaynakladığını ifade eden uzmanlar, ebeveynlerin bu konuda dikkatli olmasını istedi.

6-7 yaşına gelene kadar hipermetropun numarasının sıfırlandığını söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Ağayarov, “Çocuklar doğduklarında ortalama 2 numara civarında doğuyorlar. Elbette bunun daha yüksek olma ihtimali de var. Bunun için ailenin bebeklerini 3’üncü ayına kadar göz muayenesi yaptırması gerekiyor. Aksi takdirde daha yüksek hipermetrop rahatsızlığı çocukların gözlerinde şaşılık ve tembelliğe neden oluyor. Ayrıca 3 yaşından sonra okula başlamadan göz taramasının da kesinlikle ailelere öneriyoruz.” dedi.

Ağayarov, “Flaşlı fotoğraf çekinildiğinde gözler kırmızı renkte olur ve parlar. Eğer fotoğrafta bu parlaklık yoksa bir sorun vardır. Ya da göz bebeğinde bir beyazlık varsa, bir an önce göz muayenesi olunmalı.” diye konuştu.

BİR YORUM YAPIN 0