Çocuğunuza süt verirken doğru şekilde tüketin!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Küçük çocuklara süt ve süt ürünlerinin nasıl verilemsi gerektiği hakkında bazı bilgiler verdi.

Çocuk gelişimine katkısı büyük olan süt ve süt ürünlerin nasıl tüketilmesi önemli bir konu. Çocuklara süt miktarının ne kadar verildiğini bilmeyen annelerin bu konu hakkında kafaları karışıyor.

SÜT İÇMEYEN ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA

Süt ve süt ürünlerinden gerektiği kadar tüketmeyen çocuklar, kemik gelişiminde ve büyümede yetersiz kalabilir. Ayrıyeten süt içmeyen çocuklarda fosfor, iyot, A ve C vitaminleri eksiklikleri de olabilir. Süt içmeyen çocuklar badem, koyu yeşillikli olan sebzeler, üzüm pekmezi, soya peyniri ve buğday tüketerek kalsiyum ve proteini alabilir.

KAYNATILAN SÜT BESİN DEĞERİNİ ZAYIFLATIYOR

Ebeveynlerin aldığı en bilinen yöntem olan kaynatma tekniği sütün içerisindeki besin öğelerini etkileyerek besin değeri kaybı yaşatır. Dolayısıyla UHT ya da pastorize teknolojisi kullanılan sütlerde fazla kayıp yaşanmamasıyla birlikte kaynatılan sütlere göre hem daha sağlıklı hem de daha faydalı olduğu söylenebilir.

BEBEKLER NE ZAMAN PEYNİR TÜKETMELİ?

7. ayını dolduran bebekleri peynirle tanıştırmaya yumuşak ve yutması kolay labne peyniri ile başlanmalı ve her kahvaltıda peynir tüketimine özen gösterilmelidir. Çok tuzlu olan peynir çeşitlerinin pişirilmeden kullanılan sütlerden geçebilecek hastalıklar düşünülerek sütün mikroptan temizlendirilerek peynir için kullanıldığından emin olunmalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0