Çocuklarda Bronşiolit hastalığına dikkat!

Mikropların kol gezdiği kış mevsimlerinde hastalıklara daha çok dikkat edilmesinin gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Lale Pulat Seren ebeveynleri uyardı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seren, ''Bronşiolit; nefes alıp vermede güçlüğe neden olması, tekrarlayabilme ihtimaline karşılık ailelerin kaygılandıkları hastalıklardandır. Bronşiolitin oluşmasının asıl nedeni genelde virüslerdir. Bu virüsler en çok 1 yaşından küçük bebeklerde kendini göstermektedir.

Küçük yaşlarda daha sık görülmesinin nedeni; küçük çocuk ve bebeklerin yetişkinlerinkine göre bronş çaplarının ve kıkırdak halkaların sert olmamasıdır. Buna bağlı olarak da hava yollarının tıkanması daha kolay bir hale gelir.’’ dedi.

Bilhassa Ekim ve Mayıs aylarında daha fazla öne çıkan bu hastalık hakkında Yrd. Doç. Dr. Lale Pulat Seren, ‘’Bazı etmenlerin hastalığın oluşumunu kolaylaştırdığı bilinir. Bu etmenler de zamanında doğmama, doğuştan kalp ve akciğer rahatsızlığı olan bebekler, 6 ayını doldurmayan ve anne sütü alamayan bebekler, kreşte bakım görenler ve okula giden kardeşi olanlar sayılabilir.’’ dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0