Çocuğunuzu hastalanmadan önce doktora götürün

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Sami Akbuğa, çocukların düzenli olarak kontrole gitmelerinin önemi üzerinde durdu.

Çocukluk çağı hastalıkların ve kalıcı sakatlıkların önüne geçmek için doğum sonrası düzenli kontrol yapılması çok önemli. Büyüme ve gelişimin takip edilmesi, önemli hastalıklara dair ayrıntılı değerlendirme ve aşıların yapılması verimli bir hayat geçirme imkanı sağlıyor.

1 YAŞINA KADAR KONTROL ÖNEMLİ

Hasta olmadan önce çocuklar kontrole getirilirse, tedaviye gerek kalmadan hasarlardan kurtulmak mümkün. Bebeklerin ve çocukların sağlık kontrolleri herkeste farklıdır. Genellikle ilk 6 ayda, olabilirse ilk 1 sene içinde, aylık kontroller, 1-2 yaş civarında üç ayda bir kontrol, 2-6 yaş civarında altı ayda bir kontrol ve altı yaştan daha büyük olan çocuklarda yıllık kontroller kapsamında program yapılmalı.

GÖZ MUAYENESİNİ ÜÇ YAŞINA KADAR YAPTIRIN

Normal sağlık kontrollerin yanı sıra göz ve diş muayeneleri de dikkate alınmalı. Rutin diş ve göz kontrolleri 3 yaşına kadar yapılmalı. Rutin kontrollerde boy kilo oranları kilo lehine değişen bebek ve çocuklar daha detaylı izlenmekte, ihtiyaç duyulursa inceleme ile beslenme ve egzersiz tavsiyeleri verilmektedir.

Ayrıca okula başlamadan önce tüm çocukların sağlık taramasından geçmeleri, yoğun spor etkinlikleri bakımından oldukça önemlidir.

BİR YORUM YAPIN 0