Çocuklara saygı davranışı nasıl kazandırılır?

Çocuklara saygı davranışı nasıl kazandırılır? Saygılı bir çocuk yetiştirmek için ne yapılmalı? Saygısızlık yapan çocuğa nasıl davranılmalı? İşte tüm bu soruların yanıtı...

Genellikle ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili en sık yaşadığı problemlerden birisi de saygılı davranmamalarıdır. Çocuklar kendi yaşıtlarından ya da çevresinde gördükleri olumlu ya da olumsuz olayları ilk önce kendi içinde benimser.

Uygunsuz bir ortamda bulunan bu çocuk daha sonra, gördüğü davranışları taklit yoluyla kendisi de uygular. Bu nedenle çocukların kişilik gelişimi için ilk önce anne ve babalar örnek bir model olmalıdır.

Peki çocuklara saygı nasıl öğretilir?

Çocukların kişilik gelişiminde etkili olan saygı duyma davranışı, küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması gereken bir konudur. Çocuk eğer büyüklerinin yanında nasıl oturulup kalkılması ve nasıl konuşması gerektiğini bilmiyorsa orada bir saygı problemi var demektir.

Bu tarz durumlar sadece dışarıda değil ev içerisinde de sıklıkla yaşanır. Mesela evde küçük bir çocuk varsa, ve aile fertlerinden birine karşı sesini yükselterek konuşuyorsa burada çocuğun karşısındaki kişinin nasıl bir tavır sergilediği önemlidir.

Eğer ciddiyet gerektiren bir konu üzerine saygısızlık yapılıyorsa, ceza uygulamadan çocukla açık ve net bir şekilde konuşulmalıdır.

Çocuğunuz hangi özelliğini kimden alıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuz hangi özelliğini kimden alıyor?
Bebeğin kişiliği nasıl şekillenir?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeğin kişiliği nasıl şekillenir?
Et nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Et nasıl saklanır?

BİR YORUM YAPIN 0