Çocuklara hedef belirleme becerisi nasıl öğretilmeli?

Çocuklarının gelecek hayatta daha başarılı olabilmesi için anne ve babalar, küçük yaşlardan itibaren hedef belirleme becerisini sağlamalıdır. Peki, çocuklara hedef belirleme nasıl öğretilmeli?

Genellikle anne ve babanın çocuğu için koyduğu hedefler, gelecek hayatlarının şekillenmesini büyük ölçüde etkiler. Aile fertlerinin cesaretlendirici bir tutumla çocuklarına kolay ve kısa süreli hedefler koyması, doğru bir yöntem olacaktır. Hedef belirleyebilme yetisi ne kadar küçük yaşta kazandırılırsa çocuk için bir o kadar faydalı olacaktır.

Ancak bu konuda unutulmaması gereken bir kriter var ki o da, okul öncesindeki çocuğun kendi isteklerine yönelik hedeflerini belirleyebilmesidir. Zaman içerisinde gelişim gösteren çocuk, ileride ebeveyninden bağımsızlaşarak kendi kararlarını kendi verebilecek duruma gelecektir.

Bu anlamda anne ve babanın çocuğu için örnek bir rol model olabilmesi oldukça önemlidir. Kapasitesine uygun basit ve uygulanabilecek hedefler belirlenerek çocukların önü açılmalıdır.

En basitinden çizgileri taşırmadan boyama, yaşına uygun puzzle yapma, oyuncağı amacına uygun kullanma gibi dönemsel hedefler, çocuğun kendine olan güvenini arttırarak hayal dünyasındaki ufkunu açacak ve yeni hedefler belirlemesini sağlayacaktır.

Hıçkıran bebeklerde limon suyu işe yarar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Hıçkıran bebeklerde limon suyu işe yarar mı?

BİR YORUM YAPIN 0