Konuşma gecikmesinin nedenleri

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, 2 yaşından küçük çocukların teknolojiyle haşır neşir olması sonucunda konuşma bozukluklarının görülebileceğini söyledi.

Çocuklarda dil gelişiminin en geç 3 yaşına kadar tamamlanması gerektiğini belirten uzmanlar, konuşma bozukluklarının görülmesinin altında yatan en yaygın nedeni çocukların dijital ekranlara maruz kalmalarına bağladı.

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, çocukların dijital ekranlardaki hızlı akışa ayak uyduramadıklarına değinerek, “Elektronik cihaz kullanan çocukların algıları, ekranlardaki hızlı akışa göre çok daha düşük olduğu için gördükleri şeyleri kavrayabilme konusunda büyük çaba gösterirler. Bu durum da geri kalan dünyaya algılarını ve duygularını kapatmasına sebep olur.”

ÇOCUĞUNUZU SUSTURMAK İÇİN TELEFON VERMEYİN

Ağlama krizine giren çocuğunu susturmak için çareyi akıllı telefonlarda bulan aileler, farkında olmadan çocuklarını tehlikeye atıyor. Doç. Dr. Adnan Ayvaz ise konu hakkında şöyle söylüyor:

“Çocukların ekrana sabitlenmesi beyni yorarak sağlıklı gelişmelerini engelliyor. TV karşısında vakit geçiren çocuklar, ebeveynlerinden ve sosyal ortamlardan alması gereken birebir iletişimin sağladığı sağlıklı uyaranlardan da eksik kalıyor.”

Fırça ve taraklar nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Fırça ve taraklar nasıl temizlenir?
Dilek Hanif'ten "Kış Bahçesi" koleksiyonu

İLİŞKİLİ HABER

Dilek Hanif'ten "Kış Bahçesi" koleksiyonu

BİR YORUM YAPIN 0