Cesaret çemberi nedir? Eğitim yöntemleri neler?

Amerika yerlilerine özgü olan 'Cesaret Çemberi' çocuklar üzerinde uyguladıkları eğitim ve davranış modelidir. Peki buradaki cesaret çemberi ne için kullanılmalı? İşte cevabı...

Küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması gereken en temel duygulardan biri de cömertlik duygusudur. Bu bilinçle yetiştirilen çocuklar, karşısındaki kişiye karşı hassasiyet duymaya başlar.

AİTLİK

Kızılderililerde aitlik duygusu, sadece ebeveynlere karşı değil akrabaların tümüne, arkadaşlara ve yakın çevreye karşı gösterilir. Uzmanlara göre, yabancı olmayan herkesle ilişki içerisinde olmak aitliğin temelini oluşturuyor.

BAĞIMSIZLIK

Çocuk eğitiminde dikkat edilen en önemli şeylerden birisi de, çocuğun karşılaştığı sorunlar karşısında çözüm geliştirme ve sorumluluk alma becerisinin gelişimine katkı sağlamaktır.

Ancak bu beceriler, çocuklara kazandırılırken asla zorlama yoluyla yapılmaz; sadece yol gösterici olunur. 

USTALIK

Kızılderililerde rekabet anlayışına yer verilmez. Çocuklar, uzman birilerinden bilgi almaya çalışırlar. Bu öğrenim sürecinde hedef, başkalarından üstün olmak değil; sadece kişinin kendisini geliştirmesi ve ustalık kazanmasıdır.

Evde topuk peelingi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde topuk peelingi nasıl yapılır?
Gözlük camı nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Gözlük camı nasıl temizlenir?
Dikkat dağınıklığı nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Dikkat dağınıklığı nasıl önlenir?

BİR YORUM YAPIN 0