Doğru bir iletişim için öğretmen tavsiyeleri

Çocuklarla çok kolay bir şekilde iletişim kurabilen öğretmenler, uyguladıkları doğru taktiklerle çocukların gönlünü fethetmeyi başarıyor. İşte öğretmenlerin denediği yöntemler...

Bazen çocuklarla iletişim kurmak, size dünyanın en zor şeyiymiş gibi gelse de aslında hiçte öyle değildir. Bu durumu en iyi bilen kişiler ise öğretmenlerdir. Koca bir sınıfı gün boyu tek başına idare edebilmeleriyle birlikte çocuklarla iletişimleri de gayet pozitiftir. Peki öğretmenler bunu nasıl yapıyor? İşte yanıtı...

1- Çocuğunuza karşı sözünüzü dinletemiyorsanız, yapmasını istediğiniz davranışları ona bağırarak anlatmak yerine yumuşak ve kısık bir ses tonuyla anlatmalısınız.

2- Çocuğunuzun istemediği bir şeyi yapmak mecburiyetindeyseniz, şikayet etmesi için ona 60 saniye tanıyın. 60 saniye geçtikten sonra işi yapmaya başlamalısınız.

3- Yazma kabiliyeti siz onun üzerine düşmediğiniz sürece gelişmeyecektir. Eğer yazı yazma konusunda inat ediyorsa, en azından her gün tek bir cümle yazdırarak gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

4- Sınıf içerisinde güzel davranışlar sergileyen çocuklar için muhakkak bir ödül yeri bulunuyor. Sizde bu ödülleri evinizin belirli bir kısmında uygulayabilirsiniz.

Tek kalan çoraplar nasıl değerlendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Tek kalan çoraplar nasıl değerlendirilir?
Beyaz eşyalar nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz eşyalar nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0