Diş sağlığıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar

Çocuklarda diş sağlığıyla ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için düzenledik. İşte diş sağlığıyla ilgili şaşırtıcı bilgiler...

Dişlerin temiz ve sağlıklı olması için bebeklikten itibaren diş temizliğine dikkat etmek gerekir. Aksi taktirde meydana gelen diş çürükleri ve erken diş kayıpları gibi sebeplerden dolayı çocuklarda sağlıksız beslenme, psikolojik rahatsızlıklar ve dil gelişimiyle ilgili sıkıntılar çıkabiliyor.

Ebeveynlerin diş sağlığıyla ilgili duyduğu yalan yanlış bilgiler, hem hatalı  alışkanlıkların devam etmesine hem de tedavi sürecinin gecikmesi ile sonuçlanabiliyor. İşte çocuklarda diş sağlığıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar...

YANLIŞ: Şeker ve çikolata yemeyen çocuğun dişleri çürümez

DOĞRU: Makarna ve ekmek gibi yiyeceklerin içinde karbonhidrat olması ve dişe yapışmaları bakımından elverişli olmaları diş çürüklerine neden olabilir. Dolayısıyla hiç abur cubur yemeyen çocuklarda bile diş çürüme riski vardır.

YANLIŞ: Diş çürükleri bulaşıcı değildir

DOĞRU: Tükürük yoluyla bulaşabilen çürükler, ebeveynlerin bebeklerini beslerken verdiği çatal kaşıklardan tutun biberon malzemelerine ya da emzik temizleme gibi basit şeylerden bile bulaşabiliyor.

YANLIŞ: Çocuklarda diş ipi kullanılmasa da olur

DOĞRU: Süt dişleri yapıları gereği diş aralarında yiyecek artıklarına müsait olabiliyor.

Gözlük yerine damla kullanılabilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Gözlük yerine damla kullanılabilir mi?
Siyah eşya nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Siyah eşya nasıl temizlenir?
Makyajı doğru bir şekilde temizlemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Makyajı doğru bir şekilde temizlemenin yolları

BİR YORUM YAPIN 0