Din eğitiminde nelere dikkat etmeli?

Anne ve babadan sonra çocuklar için en etkili rol model öğretmenlerdir. Bu nedenle çocuğuna erken yaşta din eğitimi vermek isteyen aileler, dini eğitimin görüleceği okullarda öğretmenlerin bazı nitelikleri taşımasına dikkat etmelidir. Peki dini eğitimde öğretmenlerin rolü nedir? İşte cevabı...

Dini konularda çok fazla bilgisi olmayan ailelerin, çocuklarında dini uyanış biraz farklı gelişebilir. Çocuk, kafasında oluşturduğu dini konulardaki merak ve sorulara aileden ya da çevreden cevap alamazsa iş okul eğitimcilerine kalır.

Yapılan araştırmalar, ebeveynden sonra eğitimcinin en etkili model olduğunu, dolayısıyla da çocukların hayatındaki tesirin büyük olduğunu gösteriyor. 'Dini' eğitim veren kişinin sorumluluğu oldukça fazladır. Özellikle de din öğretmenleri, eğer ki öğrencisine karşı olumsuz davranışlarıyla kendinden uzaklaştırmışsa bu öğrencinin dinden uzaklaşabileceği riskini göz önünde bulundurmalıdır.

Din eğitiminde öğretmenin davranışları sınıf değil kişi odaklı, müfredata yetişmek acelesinde değil konuyu kavrayabilecekleri nitelikte olmalıdır. Her çocuğun gelişim ve anlama yetilerini farklı görülmeli ve öğretmek istenilen bilgi yavaşça anlatılmalıdır.

Çocuklar için pamuk şeker nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar için pamuk şeker nasıl yapılır

BİR YORUM YAPIN 0