Çocuklarda astigmatın belirtileri neler?

Uzmanlar, çocuklarda kitap okurken zorlanma ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkların astigmat belirtisi olabileceğini vurguladı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Sönmez, okul dönemindeki çocuklarda rastlanan astigmatın ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, "Astigmat rahatsızlığı olan çocuklar, tahtaya baktıklarında uzağı net göremezler veya kitabı yakından okurken zorlanırlar. Bu belirtilere baş ağrıları eşlik edebilir yani çocukların kitap fobisi ve baş ağrısı, astigmat belirtisi olabilir." dedi.

Astigmatın ilk işaretleri için ilkokul döneminde sınıf tahtasını iyi görememe, kitap okurken zorlanma ve baş ağrısı rahatsızlıkların yaşadıklarını ifade eden Sönmez, 

"Gözün kırma yani refraksiyon kusurlarından biri olan astigmat, miyop ve hipermetropa göre daha az görülmekle birlikte hem yakını hem de uzağı bulanıklaştırdığı için önemli bir sorun teşkil eder." diye konuştu. Sönmez, astigmatın doğru tedavi planlamasıyla sorun olmaktan çıktığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Doğuştan gelen astigmatın ilk belirtileri çocukluk döneminde, ilkokul başlangıcında ortaya çıkar. Astigmat rahatsızlığı olan çocuklar, tahtaya baktıklarında uzağı net göremezler veya kitabı yakından okurken zorlanırlar. Bu belirtilere baş ağrıları eşlik edebilir yani çocukların kitap fobisi ve baş ağrısı, astigmat belirtisi olabilir.'' açıklamasında bulundu.

BİR YORUM YAPIN 0