Çocukların bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler

Enfeksiyon ve hastalıklarla savaşarak vücudu koruyan bağışıklık sisteminin güçlü tutulması yediden yetmişe herkes için önemlidir. Vücut direnci düşük olan kimselerin virüse karşı korunması için sağlıklı beslenmesi gerekir. Bizde çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketebileceğiniz karışımları sizlere derledik. Çocukların bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler

İnsan sağlığı için vücudun hastalık saçan çeşitli mikroplarla ve soğukla baş edebilmesi için bağışıklık sisteminin güçlü olması büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle de salgın virüslere karşı korunmak için her zamankinden daha çok dikkat edilmesi gereken beslenme programında ve basit egzersiz hareketleri ile bağışıklık sistemi güçlendirmeye çalışılmalıdır. Vücut direnci düşük olan kimselerin diğer kişilere göre daha hızlı ve yaygın yenik düştüğü hastalıklarda çocuklarımızı korumalı ve sağlıklı beslenme şekillerine önem vermeliyiz. Dışarıda kol gezen hastalıklara karşı çocuğunuzu korumak istiyorsanız, beslenme programında bağışıklık sistemini güçlendirecek karışımlara yer verebilirsiniz.

Çocuklarda saç uzatmak gelişimi engeller mi? Saç zayıflığı için en etkili kür tarifiİLİŞKİLİ HABERÇocuklarda saç uzatmak gelişimi engeller mi? Saç zayıflığı için en etkili kür tarifi

ÇOCUKLARIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN KARIŞIMLAR!

BAL KARIŞIMI

Kanser rahatsızlıklarına karşı kalkan görevi gören arı sütünün yararlarının içinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi de bilinmektedir. Antioksidan bakımından şifalı olan bal ile karıştırarak, 1 çay kaşığı kadar günlük tüketilebilir.

ZENCEFİL ZERDEÇAL KARIŞIMI

Bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil ile zerdeçalı yoğurt ile karıştırılarak çocuğunuza yedirebilirsiniz. Günde 1 kase yoğurda 1’er çay kaşığı zerdeçal ve zencefil koyun.

MUZ YOĞURT KARIŞIMI

Sevilen meyvelerden biri olan muzu yoğurt ile karıştırarak çocuğunuza verebilirsiniz. Bu karışım bağırsakları çalıştırma özelliğine de sahiptir.

çocukların bağışıklığını güçlendiren besinler

çocukların bağışıklığını güçlendiren besinler

ÇOCUKLARIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN TAVSİYELER!

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için olmazsa olmaz diyebileceğimiz ilk kriter, dengeli ve kaliteli beslenmekten geçer. Bu nedenle çocuğunuza sağlam bir kahvaltı yaptırmayı ihmal etmeyin.
  • A vitamini bakımından oldukça zengin olan yumurtayı çocuğunuza her gün 1 adet yedirin.
  • Fındık, kuru üzüm ve ceviz gibi kuruyemişleri kış boyu tüketin.
  • Özellikle de göz sağlığı için oldukça önemli olan balık tüketimine önem verin.
  • Bol vitamin ve mineralli olan meyveleri çocuğunuzun ara öğünlerinde tüketmesini sağlayın.

KIŞ AYLARINDA ÇOCUKLARIN TÜKETMESİ GEREKEN BESİNLER NELERDİR?

Hastalıkların sıklıkla görüldüğü kış aylarında, vücudu mikroplara karşı korumak oldukça önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesiyle doğrudan ilişkili olan beslenmede doğru sebzeler tüketilirse hastalıklara karşı korunabilir. 

Brüksel lahanası: Bağışıklık sisteminin zayıflamasını önleyerek kanser ve diyabet riskini azaltır.

Lahana: Posa bakımından zengin olan lahana, mide ve bağırsakları korur.

Pazı: Göz rahatsızlıklarına ve beyin gelişimine karşı etkilidir.

Brokoli: Bağırsakları korur ve kolestrolü azaltır.

Kereviz: Alzheimer rahatsızlıklarına karşı koruyucudur.

Balkabağı: Cildin yaşlı görünmesini önler.

Nezle ve grip hamilelere ne iyi gelir? Saraçoğlu'ndan hamilelikte evde grip tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Nezle ve grip hamilelere ne iyi gelir? Saraçoğlu'ndan hamilelikte evde grip tedavisi

BİR YORUM YAPIN 0