Kız çocukları neden babalarına düşkün olur?

Çocukluk döneminde başlayıp genelde hayat boyu devam edebilen kız çocuklarının babalarına olan düşkünlüğünü sizler için ele aldık. Peki kız çocukları neden babalarını daha çok sever? Baba-kız ilişkisi neden önemli? Detaylar haberimizde...

Gündelik yaşantı içerisinde kız çocukların erkek çocuklara nazaran babalarına daha düşkün olduğu bilinen bir gerçektir. Çocuklar ebeveynleri arasında her ne kadar sevgi ayrımı yapmak istemeseler de kız çocukları çoğunlukla babalarına daha çok bağlıdır.  Peki kız çocukları neden babalarına daha düşkün olur? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

- Özellikle de 5 yaş dönemindeki kız çocukları, çizgi filmlerde izledikleri süper güçlü kahramanların gerçek hayattaki o kahramanların babaları olduğunu düşünür. Ne olursa olsun onların her zaman güçlü olduklarına, çok karizmatik olduklarına doğuştan ikna olmuşlardır. Zihinlerindeki bu düşünceyi değiştirmek ya da durumun öyle olmadığına ikna etmek bir hayli zordur.

kız çocuklarında babaya düşkünlük

kız çocuklarında babaya düşkünlük

- Anneleriyle bile olsa babalarını kendilerinden başka kimseyle paylaşmaktan hoşlanmazlar. Ayrım yapılmasa bile kardeşler arasında eşit derecede sevilmekten haz etmezler hatta çoğu zaman babalarının kardeşlerine ilgi göstermesini bile kıskanırlar.

- Hayatlarında tanıdıkları ilk ve tek erkek yetişkin olarak babalarını her zaman rol model alırlar. Çocukluk döneminde sağlıklı ve güçlü bir iletişim sağlanmışsa ilerleyen zamanlarda da babaları gibi sağlam karakterli ve kusursuz bir erkekle evlenmek isterler. Ancak, çocuğun kişilik sahibi ve saygın birey olabilmesi bakımından en etkin dönem olan çocukluk evresinde baba figürü eksik kalırsa, yetişkinlik döneminde de erkeklere karşı olumsuz his ve hatta nefret oluşabilir.

baba ve kız ilişkisi

baba ve kız ilişkisi

- Baba-kız ilişkisi herkese göre değişebilen bir durum olsa da sadece çocukluk döneminde değil ergenlikte de etkin bir rol oynar. Riskli ve tehlike sinyallerinin yer aldığı ergenlikte babanın ergene karşı doğru tutumu ergenlik döneminin kolay atlatılmasında da etkili olacaktır.

- Yetişkinlik dönemindeki bir kadının ne kadar güçlü olduğu babası ile ilişkisinin kuvveti ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla kız çocukları ile babaların arasındaki iletişim çok önemlidir.

İkizden ikize transfüzyon sendromu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

İkizden ikize transfüzyon sendromu nedir?

BİR YORUM YAPIN 3

ehmet 5 yıl önce

erkek çocuklarda anneyi sever örnek kendim.

Toplam 2 beğeni

Kenan 5 yıl önce

Kesinlikle!

Toplam 4 beğeni

Simge 3 yıl önce

Evet ayn

Toplam 0 Beğeni