Dekorasyonda en sık yapılan hatalar

Dekorasyondaki temel hataları bilip bunlardan uzak durabilirsiniz...

Hepimizin evinin güzel görünmesini, dekorasyonunda kendi tarzımızı yansıtmayı, rahat ve ilgi çekici olmasını isteriz. Fakat çoğu zaman alışveriş sırasında yaptığımız hatalara sonucu evimizi istediğimiz görünüme getiremeyiz. Gelin birlikte en sık yapılan dekorasyon hatalarına göz atalım...

-Dekorasyonda renk kullanmaktan kaçınmak, hata yaparım diye klişe renklere yönelmek en sık yapılan hatalardandır. Hepimizin bildiği hatta adını duymaktan bile sıkıldığımız renkleri kullanarak hata yapma oranınız azalabilir ama evinizi sıkıcı bir görünüme sokabilirsiniz.

-Yeni evli çiftlere takım halinde mobilya satan mağazalara sakın bulaşmayın. Takım halinde alınan mobilyalardan çok kısa süre içinde sıkılabilirsiniz. Arada farklı bir renk ve doku isteyebilirsiniz.

-Odanın ortasına küçücük halı koymak dekorasyonda yapılan en büyük hatalardandır. Mekana yakışacak büyüklükte bir halı almalısınız.

-Odanız çok küçükse bile asla yapmamanız gereken bir diğer şey de mobilyaların hepsini duvara yapıştırmaktır. Çünkü odanızın ortasını dans etmek için ayırmışsınız gibi bir görüntüye sebep olabilirsiniz.

-Evinizi eksiksiz ve hatasız dekore etmek istiyorsanız ilk önce bir plan yapmalısınız. Hayal gücünüzün yardımıyla evinizin hangi bölümünü nasıl dekore edeceğinizi düşünmelisiniz.

-Evinize uygun mobilyaları seçtiğinize emin olduktan sonra hala içinize sinmeyen bir şeyler varsa ışıklandırmada yaptığınız hata olabilir. Odanızın her yerini koskocaman bir avizeyle değilde küçük aydınlatmalarla da dekore edebilirsiniz. Eğer evinizde ışık eksikliği varsa kendinizi sürekli yorgun ve bitkin hissedersiniz.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0