İyi bir uyku için doğru yatak odası şart!

"Kaliteli bir uyku uyuyamıyorum" diyorsanız yatak odanızı mutlaka değiştirmeniz gerekebilir.

Sabah uyandığınızda kendinizi huzursuz hissediyor, geceleri uykunuz sürekli bölünüyorsa sebebi yatak odası düzeniniz olabilir. Uzmanlar kaliteli bir uyku için yatak odalarının düzenlenmesinde önemli olan 4 hususu açıkladı.

İşte "iyi bir uyku için yatak odası nasıl düzenlenmeli?";

1-Aydınlık derecesi

Sabah uyandığınızda güneş odanızı direk geliyorsa mutlaka güneşi kesen karartmalı kalın perdeler kullanın. Tamamen karanlıkta yapılan bir uyku kaliteli her zaman dinlendirici etkiye sahiptir.

2-İdeal sıcaklık

Sıcaktan uykunuz bölünüyor yada sabah uyandığınızda terlemiş oluyorsanız yatak odanızdaki sıcaklık seviyesini normal hale getirmelisiniz. Bunun için ise gündüz açacağız klima ile 18-20 derecede yani ideal sıcaklıkta ayarlanmalıdır. Klima direk yatak üzerine üflüyor olması yanlış konumlandırıldığını gösterir. Klimanızı yatak başının olduğu cepheye konumlandırıp karşıya üflemesini sağlayabilirsiniz.

3 - Yerleşim ve mobilya

Yatak odanızın mobilyalarını seçerken rahatlıkla depolayabileceğiniz hacimde, açık renkli mobilyalar tercih edin. Uyku öncesi ferah ve açık renkli mobilyaların olduğu bir odada olduğunu ilmek rahatlatacaktır. 

4-Renkler

Odanızda kullandığınız açık ve yumuşak renkler yeşil, mavi gri, sarı gibi rahatlatıcı etkisi olan renkler kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar. Aynı zamanda sizi uykuya hazırlamaya yardımcı olacaktır.

Kışın yeni trendi: Hygge akımı

İLİŞKİLİ HABER

Kışın yeni trendi: Hygge akımı
Ahşap mobilyadan çizik izleri nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Ahşap mobilyadan çizik izleri nasıl çıkar?
Saksı çiçekleri nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Saksı çiçekleri nasıl bakılır?
Mıhlama nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mıhlama nasıl yapılır?
Uykusuzluğun cildinize verdiği zararlar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Uykusuzluğun cildinize verdiği zararlar nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0