İskandinav tarzı dekorasyon nedir, nasıl yapılır? 2021 İskandinav dekorasyon

Evlerde sadeliği ön plana koyan İskandinav tarzı ev dekorasyonu, 2021 trendlerinde ön planda yer almaya başladı. Yaşam biçimlerini tasarımlarına da yansıtan İskandinav tarzı dekorasyon nedir, nasıl yapılır? İskandinav tarzı ev dekorasyonu hakkında tüm merak edilenleri haberimizde derledik.

Son dönemin popüler dekorasyon trendlerinden İskandinav tarzda, minimalist detaylar ve modernlik esas alınır. Saflığı temsil eden beyazın baskın olduğu bu dekorasyonda, kullanıcının kendine has yaklaşımları da ön planda tutulmaktadır. Günümüz mimarisine oldukça uyum sağlayan İskandinav dekorasyonu evlerinde az eşyayla rahat, basit ve konforlu bir görünüm oluşturulur. İskandinav tarzı evlere en iyi doğru şekilde yansıtmanın yolu, renklerin kullanım şeklidir. Bu dekorasyonda koyu renklere neredeyse hiç yer verilmemesi gerekir. Oluşturduğunuz odada; aydınlık vurgusu, modern çizgiler, ahşap mobilya ve aksesuar detayları ile el yapımı aksesuarlar kesinlikle yer bulmalıdır.

İSKANDİNAV DEKORASYONUN GENEL ÖZELLİKLERİ

- Zariflik ve konfora önem veren İskandinav dekorasyonda, seçilecek olan mobilyalarda veren metalik vurgulardan yararlanabilirsiniz. Örneğin, ahşap bir koltuk takımı satın aldıysanız onun yanına, metalik vurguları taşıyan modern bir yemek takımı satın alabilirsiniz.

- Bu dekorasyonda az eşya kullanımı tercihinin sebebi, İskandinav evlerinin küçük olmasından kaynaklıdır. Ülkemizdeki mobilya çeşitliliğiyle kıyaslandığında, dekorasyonu uygulamak isteyenleri şaşırtabiliyor.

İSKANDİNAV DEKORASYON NASIL UYGULANIR?

İskandinav dekorasyonu uygularken, duvarlar beyaz renge boyanır. Bunda amaç hem aydınlık bir etki oluşturmak hem de aksesuarları ön plana çıkarmaktır. Bakın ve parlak renklere yer verilmez. Bu renklerin, aydınlık ve ferahlık hissinin oluşmasına engel olduğu düşünülür.

Oluşturulmak istenen sıcaklık etkisi, ahşap mobilya ve aksesuarlarla sağlanır. Tamamen açık renklerden oluşan bir oda olması istenmiyorsa da, nötr tonlardan yararlanılır.

Toprak tonlarından oluşan nötr renkler dışında, doğayı temsil eden deniz yeşili ve koyu mavi tonları da kullanılabilir.

Satın alınacak olan mobilyaların işlevsel ve fonksiyonel olması gerekir. Bu dekorasyonda amaç; az eşya ile işlevsel bir oda dekorasyonu oluşturmaktır. Böylece gereksiz eşya kullanımı algısının da kırılması sağlanır.

Sade bir yaşam biçimini sahiplenen İskandinavlar, bu sadeliği mobilya tasarımlarında da yansıtırlar. Bu dekorasyonda; abartılı tasarımlardan uzak koltuk, yemek masası ve dolaplar tercih edilmelidir.

IKEA mağazalarında sunulan salon dekorasyon örneklerinin bazılarında İskandinav ev dekorasyon tarzına benzer yaklaşımlar görülebilir. Bunda markanın Kuzey ülkesi İsveç'e ait olması etkilidir.*

En güzel şişme mont modelleri! 2021 en çok tercih edilen şişme mont modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel şişme mont modelleri! 2021 en çok tercih edilen şişme mont modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0