Bulaşık makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Bulaşık makinesinin ömrünün daha uzun olması ve tasarruflu bir şekilde çalışması için almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı özellikler bulunuyor. İşte bulaşık makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Kadınların hayatını kolaylaştıran en önemli beyaz eşyalardan biri bulaşık makinesidir. Hem su hem de zaman sarfiyatını önleyen bulaşık makinelerinin, ömrünü uzatmak ve daha tasarruflu olmasını sağlamak için alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır.

İşte bulaşık makinesi alırken dikkat etmeniz gerekenler:

- Makinenin enerji sınıfı "A ve A+++" arasında değişmektedir. "+" işareti arttıkça bulaşık makinesinin tasarrufu da artar.

- Yıllık su sarfiyatı litre cinsinden verilir ve değerin düşmesi daha tasarruflu olduğunu gösterir.

- Alacağınız makine sepetin yüklenme miktarına göre, su sarfiyatını otomatik ayarlamalıdır. Ayrıca kir tipine göre sarfiyatını düşüren modellere de bakabilirsiniz.

- Program seçimini yapmak istemiyorsanız; suyun sertliğini, yükleme miktarını, kir miktarını ve kir tipini ölçerek kendi programını ve algoritmasını seçen tam otomatik makineleri tercih edebilirsiniz.

- Tablet deterjan kullanıyorsanız; deterjanın erimesi, uygun kurutma ve parlaklık performansını vermesi için alacağınız bulaşık makinesinde tablet fonksiyonunun bulunması gerekir.

- Alacağınız makinede üst sepet yüksekliğinin ayarlanabilir olması, sepeti istediğinizde daha yüksek ve alçak kullanabilme olanağı sağlar.

- Alt sepette yatar tellerin olması ve çekmece şeklindeki çatal kaşık sepetinin yer değiştirebilir olması tencere gibi geniş yer kaplayan malzemeleri yerleştirmenizi kolaylaştırır.

Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler
Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler
Rustik perde halkalarından lamba tasarımı

İLİŞKİLİ HABER

Rustik perde halkalarından lamba tasarımı
Yatak başı için yaratıcı dekorasyon fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Yatak başı için yaratıcı dekorasyon fikirleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0