Şık sofra düzeni nasıl olmalıdır?

Bayramda sofra düzeninizle, misafirlerinizi etkilemek ister misiniz? Peki sofra düzeninde nelere dikkat edilmelidir? İşte yanıtı...

Bayram sofranızın, misafirlerin gözlerini kamaştırmasını istiyorsanız öncelikle masa düzeninize dikkat etmelisiniz. Çünkü lezzetli yemeklerinizi  sergilediğiniz sofranın, görünümü en az yemek kadar iz bırakabilir. Sizler için sofranızın ışıltısını arttıracak masa düzeninin, nasıl olması gerektiğini araştırdık.

BARDAKLAR

Su, meyve suyu ve asitli içecek bardakları, servis tabağının sağ tarafında olmalıdır.

TABAKLAR

Sofraya servis tabağı, salata tabağı, yemek tabağı ve çorba kasesi olacak şekilde 4 farklı tabak ve 1 kase konulmalıdır.

-En alta düz bir servis tabağı diğer adıyla, supra tabaklar konulur. Bu tabak ile yemek servisi yapılmaz.

-Servis tabağının üzerine ise yemeklerin servis edildiği, yemek tabağı konulur.
-Çorba kasesi yemek tabağının üzerine konulabilir.

-Salata tabağını ise sofrada sağ üst kısma koyabilirsiniz.

BIÇAKLAR

Masada ana yemek bıçağı, ara sıcak bıçağı ve soğuk yemek bıçağı olmak üzere, 3 adet bıçak bulunmalıdır. Bıçaklar sağ tarafta, içten dışa doğru sıralanmalıdır. Bıçakların keskin kısmı mutlaka tabağa bakmalıdır.

ÇATALLAR

Sofrada ana yemek, ara sıcak ve tatlı çatalı olmak üzere 3 adet çatal olmalıdır. Çatallar tabağın sol tarafında, içten dışa dönük şekilde dizilmelidir. Tabakların yanına üçten fazla çatal yerleştirilmemelidir.

KAŞIKLAR

Kaşık, bıçağın yanında sağ tarafta ve en dış kısımda durmalıdır. Tatlı kaşığı ise servis tabağının önüne diğer çatal ve bıçaklara dik şekilde konulmalıdır.

PEÇETE

Sofranın en önemli detaylarından biri olan peçeteler, şık bir görünüm için kumaş tercih edilmelidir. Farklı katlama yöntemleri kullanılarak masaya yerleştirilebilir.

SÜSLEME

Sofranızın ortasına minik bir çiçek, sofra süsleri, renkli taşlar veya yapraklar yerleştirebilirsiniz. 

Sezonun en şık fincan takımları

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en şık fincan takımları
Şerbet lekesi nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Şerbet lekesi nasıl çıkar?
En şık masa süslemeleri

İLİŞKİLİ HABER

En şık masa süslemeleri
Bookmatch mermer dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Bookmatch mermer dekorasyonu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0