Küçük yatak odası dekorasyon önerileri

Yatak odanız küçükse, doğru tasarımlarla geniş ve ferah bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Peki küçük yatak odaları için nasıl bir dekorasyon sağlanabilir? Sizler için küçük yatak odaları için yerden tasarruf etmenizi sağlayacak fikirleri araştırdık.

Küçük evde yaşayanların en büyük problemlerinden biri, yatak odası dekorasyonudur. Eğer küçük bir yatak odasına sahipseniz, daha minimalist tarzda dekorasyonlara yönelmeniz gerekir. Bu dekorasyon stilinde, gereksiz eşya ve detaylardan uzak sade bir stil uygulanması amaçlanır. Mobilyaların fonksiyonel olmasına dikkat edilir. Bu odalar için alınacak yatak ölçüleri, 160*200 veya 140*190 ölçülerinde olmalıdır. Aynı zamanda altı çekmeceli ve bazalı olması da, alan kazanılmasını sağlayan bir avantajdır. İşte küçük yatak odası dekorasyonlarıyla ilgili tüm bilinmesi gerekenler:

KÜÇÜK YATAK ODASI DEKORASYONLARI

Gömme dolap ve kitaplık odanızda daha fazla alan kalmasına yardımcı olacaktır. Odanın dağınık görünmesini de engelleyen bu yöntemle, daha modern bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Bununla birlikte açık gardırop modelleri de, daha ferah bir ortamın oluşmasını sağlar. Açık gardıroplar, modüler bir kurulum sistemine sahip olurlar. Bu sayede de, yerleşimi yapılırken esneklik sağlar.

Boyutu ne olursa olsun yatağın başlığı odada büyük bir yer kaplar. Küçük odalarda problem yaratan bu detayı kullanmayarak, evinizde fazladan alana sahip olabilirsiniz. Yatağınızı camın önüne koyarak hem yerden tasarruf edebilir hem de odanın daha ferah olmasını sağlayabilirsiniz. 

Yatakların olmazsa olmazı, komidinlerdir. Ancak komidinler yerine, keson veya zigon sehpalar kullanılabilir. Ya da  modern tarzda bir yan sehpa tercih edilebilir. Yatakların ön tarafları genelde kullanılmaz ancak bu alanların önündeki kısımlara mink kütüphaneler ya da yatak örtüleri, çarşaf veya kıyafetlerinizi yerleştirebileceğiniz kutu ve raflar yerleştirebilirsiniz. 

Bununla birlikte kitap ve kişisel eşyalarınızı yerleştirebileceğiniz bir raf dekorasyonundan da yararlanabilirsiniz. Eğer rafları tavana daha yakın şekilde konumlandırırsanız, küçük odaların daha uzun duvarlara sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

İstanbul'da kamp yapılacak yerler! Kampa neler götürülür?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da kamp yapılacak yerler! Kampa neler götürülür?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0