Evinizin aydınlatması nasıl olmalı?

Ev dekorasyonunun en önemli parçalarından biri olan aydınlatmalarla evinizin tüm havasını değiştirebilirsiniz.

Işığın kendisinin de tıpkı renkler gibi hayatımızda nasıl doğrudan bir etkisi olduğunu atlanamaz bir ayrıntı. Zayıf, yetersiz ya da yanlış konumlandırılmış bir aydınlatma sağlığımıza ve ruh halimize negatif yönde etki edebili. Biz de ''Yasemin.com'' ekibi olarak ev aydınlatmaları nasıl olmalı sorusunu sizler için cevapladık...

MUTFAKTA HEDEF TEZGAH VE MUTFAK ADASI:

Evinizdeki mutfak tezgâhı ve varsa mutfak adasında hedefli ve güçlü bir aydınlatma tercih etmelisiniz. Mutfağın geri kalan bölümünü bu alanlara göre daha zayıf bir ışık seviyesinde tutarsanız da hoş bir kontrast oluşturmuş olursunuz.

YEMEK ODASINDA DÜZENLİ BİR UYGULAMA:

Yemek odanızda yumuşak ama güçlü bir aydınlatma tercih edebilirsiniz. Doğrudan yemek masasına bakacak avize ve benzeri aydınlatma istemsizce bir tür kumarhane görüntüsü oluşturabilir. Bu yüzden daha dolaylı açıları tercih etmeniz verilen tavsiyeler arasında.

YATAK ODASINDA SAKİN VE HUZURLU BİR AMBİYANS:

Yatak odanızda yumuşak ve görece zayıf bir ışık kaynağı tercih edebilirsiniz. Gece ışığı yakmanız gerektiğinde kör etmeyecek bir güçte bir aydınlatma tercih etmeniz doğru bir tercih olacaktır. Öte yandan yatak odasında kitap okumayı sevenlerdenseniz, yatak başlarınıza daha güçlü ve yattığınızdan yerden erişilebilir bir baş ucu lambası ya da abajur yerleştirmeniz daha iyi olacaktır.

BANYODA BOL IŞIK EN DOĞRUSU:

Banyonuz, makyajınızı sileceğiniz, dişlerinizi fırçalayacağınız, kendinize aynada dikkatle bakacağınız bir alandır. Bu yüzden güçlü bir aydınlatma kullanmak işinizi kolaylaştırır. Banyoda güçlü bir aydınlatma olması özellikle sabahları güne daha zinde ve keyifli başlamanıza fayda sağlar.

Etno - modern dekorasyon modası

İLİŞKİLİ HABER

Etno - modern dekorasyon modası
Markiz koltuk nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Markiz koltuk nedir?
Sezonun en trendleri ile hafta sonu kombini

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en trendleri ile hafta sonu kombini

BİR YORUM YAPIN 0