Ev sineması dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Sinema tutkunlarının kendi evlerinde bu ortamı yaşamaları hiç de zor değil. Sizler için ev sineması dekorasyonundaki tasarım temelleri ve önerilerini derledik. İşte ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler...

 Sinema odaları hobiler arasında yer aldığı gibi rahatlığı da simgeler. Sinemanın strese iyi geldiği bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. Sinemaya gitmeyi sevenler ama zaman ayıramayanlar ya da sinemadaki rahatlığı evinde arayanlar için "Yasemin.com ekibi" olarak sizin için ev sineması planlaması ile alakalı tüyolar derledik.

1- UYGUN BİR ALAN SEÇİNİZ

Sinemayı kurmak istediğiniz köşenin çok merkezi bir yer olmadığına dikkat ediniz. Kalabalık olabilecek yoğunluk rahatınızı tehlikeye atabilir. Küçük bir yer seçmeye özen gösteriniz. Ses yalıtımının daha iyi olması konusunda yardımcı olacaktır. Eğer ayırdığınız alanın tavanı yüksek ve genişse, güçlü bir ses akışı için asma tavan kullanabilirsiniz. Sinema odanız için gündelik ampul kullanımı yerine düşük voltajlı, led ışık iyi bir tercih olacaktır.

2- TARZINIZI BELİRLEYİNİZ

Sinema ortamı için tarzınızı belirleyiniz.Hoşunuza giden sizi rahatlatan duvar kağıtlarını seçebilirsiniz. Size ve ailenize özel bir yer olması nedeniyle sade, görkemli, rahat, şık ve modern olarak zevkinize göre bir tarz ayarlaması yapabilirsiniz. 

3- TABA RENGİNİ BELİRLEYİNİZ

Sinema odası renkleri koyu gri,açık kahve,krem ve bej renklerinden bir karışım olmalıdır.

Yukarıda belirtildiği gibi en iyi taba renklerini alanın tonuna uygun olarak seçebilirsiniz.

4- IŞIKLANDIRMALAR YAPABİLİRSİNİZ

Işıklandırmalar sayesinde odanıza farklı bir atmosfer katabilirsiniz. Karanlık ortamda kapının yönünü ve etrafınızdaki eşyaları görebilmeniz açısından yardımcı olacaktır.

5- SES SİSTEMİNİN AYARINI KONTROL EDİNİZ

Sesin dengeli ve ses tonuna uygun kulağınıza hitap etmesi çok önemlidir. Eğer seste cızırtı varsa, duyma kaybına neden olabilir.

6- KONFORUNUZU SAĞLAYINIZ

Koltuklarınızı ve yastıklarınızı mümkün oldukça yumuşak seçiniz. Belde ve boyunda çıkabilecek sağlık problemlerini önlemek için rahat ve konforlu olmasını sağlayınız. Zamanınızın bir bölümünü geçireceğiniz bu odada, hem film hem de meditasyon zevkini yaşayabilirsiniz.

Ayna temizlemenin püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Ayna temizlemenin püf noktaları nelerdir?
Evde saç tokası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde saç tokası nasıl yapılır?
Doğum günlerine özel yapılabilecek dekorasyonlar

İLİŞKİLİ HABER

Doğum günlerine özel yapılabilecek dekorasyonlar
Ev dekorasyonunda yeni trend: Mermer

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda yeni trend: Mermer

BİR YORUM YAPIN 0