İskandinav tarzı ev dekorasyonu nedir?

Sadelikten hoşlanan ve gözü yormayan bir dekorasyon stili olan İskandinavya, Danimarka, İsveç ve Norveç ülkelerini içinde barındıran bir coğrafyadır. Her mevsim serin, soğuk iklime sahip bu ülkelerin ev dekorasyonlarında yalın, gözü yormayan renkler tercih ediliyor.

İskandinavya ev dekorasyonlarında dikkat edilmesi gereken özellikler arasında soğuk iklime sahip olmaları nedeniyle sade ve gösterişten uzak objeler, dekorlar göze çarpmaktadır. Evinize oldukça duru bir görsellik kattığınız bu dekorasyon sayesinde kış mevsimine özel ev dizaynını İskandinavya ülkelerinden ilham alarak sağlayabilirsiniz. İskandinavya dekorasyonu için hangi objeler seçilmelidir? Bu dekorasyon için hangi renk tonları kullanılmalıdır? İlgili olduğunuz haberimizin içeriğine göz atınız.

İskandinavya dekorasyon tüyoları:

- Ev içini sade göstermeniz için en güzel renk bej rengi olabilir. Ve az eşya seçenekleri ile bir salon takımı oluşturabilirsiniz. Gri renkli bir dokuma halı tercih edebilirsiniz. Yer masası tercih edebilirsiniz. Kış mevsimini niteleyen tabloları duvarınıza asabilirsiniz.

- Ahşap yapılı malzemeler rustik görünümü ile ortama oldukça doğal görsellik sağlar. Ahşap sandalye, ahşap orta sehpa ve açık gri bir koltuk ile sade aksesuarlar kullanarak yalın bir dekor oluşturabilirsiniz. Nostaljik abajur ve nostaljik çiçek saksıları tercih edebilirsiniz.

- Beyaz ve kırmızı rengi ile sade kombin kurabilirsiniz. Beyaz bir koltuk ile bazı çarpıcı eşyaları kırmızı renkli kullanabilirsiniz. Kırmızı minder, kırmızı puf sandalye ve bazı eşyaları kırmızı renkten yana tercih edebilirsiniz. Şeffaf sandalye oldukça sadece ve doğal görünümü ile ortama sadelik katacaktır.

- Bej, açık kahve tonlarıyla kırmızı rengini karışımında doğal bir görünüm oluşturarak İskandinavya modelini oturma odanıza yansıtabilirsiniz. Eskitilmiş sandalye kullanabilir, antik orta sehpa ve antik aksesuarları tercih edebilirsiniz. Kenarı kırmızı çizgili bej bir perde seçebilirsiniz oturma odanıza hem antik görünüm hem de doğal bir dekor havası katacaktır.

Ev dekorasyonunda zebra modası

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda zebra modası
Mistik ev dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Mistik ev dekorasyonu
Ruhunuzu dinlendirecek dekorasyonlar

İLİŞKİLİ HABER

Ruhunuzu dinlendirecek dekorasyonlar
Kişiye özel ev dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Kişiye özel ev dekorasyon önerileri
Ev dekorasyonunda canlı çiçek kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda canlı çiçek kullanımı

BİR YORUM YAPIN 0