Evden çalışırken daha aktif olmanızı sağlayacak dekorasyon önerileri

Koronavirüs nedeniyle iş ve eğitim hayatı eve taşındı. Bu dönemi evde geçiren çalışanlar ve öğrenciler için çalışma odaları, olabildiğince aydınlık ve dikkat dağıtımından uzak olmalıdır. Peki çalışma odaları nasıl dekore edilebilir? Çalışma odası nasıl modern hale getirilir? Öneriler sadece yasemin.com'da!

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan Koronavirüs nedeniyle, birçok iş yeri home office / evden çalışma stiline, okullar ve üniversiteler ise uzaktan / online eğitim sistemine geçiş yaptı. Bu durum, çalışanların ve öğrencilerin evlerinde kendilerine mini bir çalışma alanı oluşturmaya veya var olan çalışma alanlarını düzenlemeye yöneltti. Çalışma odalarınızı kendi stilinizi yansıtan, kimi zaman dinlenme kimi zamansa aktivite alanlarınız olarak gördüğünüz bir gerçektir. Özellikle son dönemlerde zamanınızın çoğunu geçirdiğimiz ortamlar olarak dikkat çeken bu alanlar; yatak odası, kitap okuma alanı ve çalışma alanı olarak tercih ettiğiniz ortamlar olarak kullanılıyor. Bu sebeple çalışma alanlarınızı işlevine uygun olarak düzenlemeniz gerekiyor. Peki öyleyse neden bu alanlarınız sizlerin ruh halinizi yansıtmasın, çalışma odalarınız istediğiniz şekilde olmasın? Sizler için çalışma odaları nasıl dekore edilir sorusuna yanıtını detaylıca. İşte çalışma odası dekorasyonuna yönelik bilinmesi gerekenler:

ÇALIŞMA ODASI NASIL DEKORE EDİLİR?

Aydınlığı seven biriyseniz eğer, beyaz tonlarının ağırlık kazandığı mobilyaları tercih edebilirsiniz. Krem, karamel vb. tonlarının da ağırlık kazandığı bu mobilyalara kahve tonları da eşlik edebilir.

2019 çalışma odası

2019 çalışma odası

Aydınlığı severim ancak beyaz, krem, karamel vb. tonlarda mobilyaları tercih etmem diyorsanız, tercihiniz kahve ve siyah mobilyalar olmalıdır. Daha klasik yapıdaki bu modeller ile istediğiniz uyumu yakalamanız mümkün olacaktır.

çalışma odası modelleri

çalışma odası modelleri

Salaş ve aydınlık dokunuşlar... Size hem zamandan kazandıracak hem ferah bir çalışma alanı sunacaktır. Bu nedenle koyu perdelerden vazgeçmeniz gerekir. Daha açık tonlu perdeler seçip gün ışığının odaya doğrudan girmesini sağlayabilirsiniz. Karanlık ortamlar size negatif bir etki oluşturacaktır.

çalışma odası nasıl dekore edilir

çalışma odası nasıl dekore edilir

Renkleri bir kenara bırakıp masa düzenine yöneldiğinizde, göz yoracak ve dikkatinizi dağıtacak tüm aksesuar ve dekoratif parçalardan arındırılmış bir alan oluşturmanız gerekir. 

Çünkü gereksiz parçalar dikkatinizin dağılmasına ve kendinizi işinize, dersinize vermenize engel olacaktır. Bu nedenle kendinize sade bir çalışma alanı oluşturmanız gerekir.

çalışma odası modelleri 2020

çalışma odası modelleri 2020

Çalışma alanlarınızın gürültüden uzak kalmasını sağlamanız gerekir. Bunun için ses izolasyonunu oluşturmanız lazım. Yapılabilecek ilk adım, oda dekorasyonuna uygun büyük tabloları duvarınıza asmak olmalıdır. Bu sayede dış seslerin odaya işlemesine en gel olabilirsiniz.

Karavanla gezilecek en güzel yerler! Karavanla tatil yerleri...

İLİŞKİLİ HABER

Karavanla gezilecek en güzel yerler! Karavanla tatil yerleri...

BİR YORUM YAPIN 0